Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Plnoautomatický kompaktný kávovar BEKO CEG 5301 X

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nepochybne mnohí z vás bojujú so stresom, kým jednej strane pomáha napríklad taký relax v prírode po práci, iní dajú prednosť káve počas dňa. Niektorí ale tvrdia, že je zdravá a iní, že je to návykový jed. Komu chutí, nič nerieši. Azda len to ako si ju doma pripraviť, aby chutila ako v kaviarni. Kávovarov je dnes naozaj neúrekom. My sme si však dnes pre vás vybrali taký, ktorý sa vďaka svojim rozmerom bude dobre cítiť aj na chate, či v garsónke.

Milovníci kávy majú dnes vďaka technológiám naozaj široké možnosti výberu prípravy tohto lahodného horúceho nápoja. Pre tých, ktorí uprednostňujú kávu z čerstvo namletých zrniek si výrobca BEKO pripravil plnoautomatický kávovar s označením CEG 5301 X. Pohľad upúta jeho moderný vzhľad, no veľkou výsadou sú najmä jeho kompaktné rozmery. Vďaka tomu sa môže stať ideálnym kávovarom aj pre tých používateľov, ktorí nemajú v kuchyni príliš veľa voľného priestoru.

„Kávovar BEKO je dizajnovaný tak, aby sa vošiel takmer do každej kuchyne. Jeho šírka je len 18 centimetrov,“ hovorí pán David Flickinger, NAY.

Aj pri ostatných rozmeroch sa samozrejme šetrilo s priestorom. Voľne stojaci kávovar má na výšku len 30 a jeho hĺbka je len 40 centimetrov. S váhou necelých 9 kilogramov sa zasa dá ľahko preniesť aj na chatu či do víkendového domu. Výrobca sa pritom, okrem dizajnu a kompaktnosti, zameral aj na jednoduché používanie.

„Čistý dizajn tohto zariadenia reprezentuje aj to, že sa používateľ k jeho funkciám dostane pomocou dotykového displeja.“

Ovládacie tlačidlá sú kvôli prehľadnosti podsvietené a používateľ si z ponuky vyberá prostredníctvom grafických ikon. No a so svetlom sa BEKO pohralo aj pri varení kávy. Pod tryskou je totiž LED dióda, ktorá osvetľuje priamo šálku.

„Kvôli jednoduchosti ovládania vybavil výrobca kávovar tromi základnými funkciami. Obsahujú malé presso, veľké presso a horúcu vodu napríklad na čaj.“

Plnoautomatický kompaktný kávovar BEKO CEG 5301 X.

Stačí teda len naliať vodu do nádržky a nasypať svoju obľúbenú zrnkovú kávu do zásobníka v stroji. Ten sa už potom postará úplne sám o prípravu kávy z čerstvo namletých zŕn.

„Kávovar je vybavený kovovým mlynčekom a používateľ má možnosť vybrať si až z piatich úrovní jemnosti mletia zrnkovej kávy.“

Kávovar Beko nezaskočia ani tí, ktorí pijú aj viac šálok kávy denne, prípadne sa rozhodnú naraz pohostiť kávou väčšiu návštevu.

„Kávovar má zásobník na 125 gramov zrnkovej kávy a k tomu prislúcha aj nádržka na vodu s objemom viac ako jeden liter.“

Každý z nás má zrejme doma svoju obľúbenú šálku, no tie môžu mať rôzne veľkosti a nemusia sa tak vtesnať pod trysku každého kávovaru. Vývojári z BEKO však mysleli aj na to.

„Keďže má kávovar k dispozícii pohyblivú prednú trysku, je možnosť pripraviť si horúce nápoje do šálok s rôznymi výškami.“

Pre kávu je rozhodujúca voda. Jej kvalita však nie je v každej domácnosti rovnaká. A tak sa zvykne v strojoch ukladať vodný kameň, ktorý môže znečistiť jeho rozvody. Aj na to je tento drobec pripravený.

„Nádržka na vodu obsahuje integrovaný filter na zlepšenie kvality vody a kávovar podporuje odvápnenie pomocou samostatného programu. Výrobca sa snažil zjednodušiť údržbu kávovaru aj tým, že umožnil používateľovi čistenie sparovacej jednotky jednoduchým prístupom z bočnej strany,“ dopĺňa pán David Flickinger, NAY.

Plnoautomatický kávovar BEKO CEG 5301 X by mohol dobre poslúžiť pre prípravu espressa či čajov nielen tým, ktorí majú vo svojej kuchyni menej priestoru na uloženie spotrebičov. Vďaka svojim funkciám a hlavne jednoduchosti ovládania sa môže stať ranným spoločníkom nejedného milovníka dobrej, čerstvo namletej kávy.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)