Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kompaktný superzoom od Canonu zvláda aj nakrúcanie 4K videí

Kompaktný superzoom od Canonu zvláda aj nakrúcanie 4K videí
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Keďže dnešné vlajkové lode smartfónov sú vybavené fotoaparátmi, ktoré prinášajú dostatočnú kvalitu v mobilnom prevedení, musia sa výrobcovia kompaktných fotoaparátov spoľahnúť najmä na priblíženie, ktoré fotoaparáty v smartfónoch zatiaľ dobre nezvládajú. Touto formulkou sa riadi aj najnovší kompaktný fotoaparát Canon PowerShot SX740. Ten má síce rozlíšenie „len“ 20 megapixlov, no prináša si veľký 40-násobný optický zoom, spolu so schopnosťou nakrúcania videí v rozlíšení 4K.

Kompaktný superzoom PowerShot SX740 HS je priamym nasledovníkom minuloročného modelu PowerShot S730 HS. Novinka dostala od výrobcu miernu aktualizáciu. Zostal síce rovnaký počet 20,3 megapixlov v CMOS snímači BSO s rozmerom 1 / 2,3 palca a sklo dáva ekvivalentné priblíženie 24-960 mm. Došlo však k aktualizácii obrazového procesora na Digic 8. Ten zvyšuje schopnosť fotoaparátu snímať rýchlosťou až 7,4 snímok za sekundu v režime kontinuálneho automatického zaostrenia.

Kompaktný superzoom Canon PowerShot SX740 HS.

Model fotoaparátu SX740 HS sa tiež môže pochváliť schopnosťou záznamu videí v rozlíšení 4k pri rýchlosti 30 snímok za sekundu. Je to vôbec prvý PowerShot, ktorému výrobca nadelil túto schopnosť. Clona zostala rovnaká, teda F3.3 – F6.9 a citlivosť ISO zastala na úrovni 3 200, čo znamená, že v horších svetelných podmienkach nebudú výsledky príliš dobré.

Kompaktný superzoom Canon PowerShot SX740 HS.

Na zadnej strane fotoaparátu nájdeme 3 palcový LCD panel, ktorý sa dá otočiť o 180 stupňov dopredu pre snímanie obľúbených selfie fotografií. Nechýbajú ani integrované bezdrôtové technológie Bluetooth a Wi-Fi pre diaľkové ovládanie a prenos údajov.

Nový kompaktný superzoom Canon Powershot SX740 HS sa začne predávať od konca augusta za cenu 399,99 dolárov.

Kompaktný superzoom Canon PowerShot SX740 HS.