Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cooking Chef Gourmet je malou revolúciou medzi kuchynskými robotmi

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Len si spomeňte ako sa natrápili naše staré mamy, pri pečení koláča, kým sa dostali k výsledku. Našťastie už dnes pomáhajú v domácnosti kuchynské multifunkčné roboty. Väčšina z nich si poradí s miešaním, šľahaním, miesením, mixovaním či strúhaním. No ja mám dnes pre vás Cooking Chef Gourmet z dielne Kenwoodu, ktorý okrem toho aj varí podľa receptov.

Kuchynský robot Kenwood KCC9060S Cooking Chef Gourmet, vo vyhotovení z nehrdzavejúcej ocele, je malý, no robustný prístroj, vybavený modernými technológiami, a tak do kuchýň prináša malú revolúciu. Gazdinkám môže pomáhať pri príprave rôznych receptov.

„Na rozdiel od iných modelov, ktoré dokážu miesiť, hnietiť a šľahať, tento dokáže aj variť. Je to vďaka indukčnej technológii, pri ktorej vieme meniť teplotu od 20 do 180 stupňov,“ hovorí pán Tomáš Šály, NAY.

Vďaka elektromagnetickej indukcii sa tak teplo tvorí efektívne len v nádobe a lepšie sa reguluje. Robot si pritom dokáže poradiť aj s náročnými úlohami. Je to najmä vďaka jeho výkonu, čo sa odzrkadľuje aj pri príprave takých jedál, ktoré bežné kuchynské roboty nezvládnu.

„Cooking Chef má výkonný motor o sile 1 500 wattov. Rovnaký výkon používa aj indukcia. Vďaka tomu vieme smažiť a restovať.“

Varenie či ohrievanie je práve vďaka indukcii s týmto kuchynským robotom jednoduchšie. Elektronické ovládanie rýchlosti, s pozvoľným nábehom otáčok, pritom zachová rýchlosť a výkon, podľa objemu spracovaných surovín. Cooking Chef Gourmet dokáže spraviť všetko, čo klasický kuchynský robot, no k tomu pridáva ďalšie schopnosti.

„Do základnej výbavy tohto robota patrí päť nadstavcov, ale je možné si ich rozšíriť až o ďalších 20. Tým pádom má používateľ rozšírené možnosti.“

Kuchynský robot Kenwood KCC9060S Cooking Chef Gourmet.

Objem hlavnej nádoby z nehrdzavejúcej ocele je necelých 7 litrov a pracovná misa má po stranách pohodlné držadlá, ktoré sú aj po varení chladné na dotyk. Stačí dovariť, vypnúť robota, vybrať misu a začať z nej priamo servírovať. Ani menej šikovní používatelia sa pritom nemusia obávať, že by s týmto pomocníkom nezvládli pripraviť náročnejší recept.

„Robot má v sebe viac ako 20 automatických programov, takže nie je problém s prípravou receptov. Vieme si tak pripraviť dezert, hlavné jedlo alebo omáčky.“

Cooking Chef Gourmet dokáže používateľa intuitívne navigovať varením a aj samotné ovládanie je prehľadné a jednoduché.

„Výrobca integroval do tohto zariadenia moderný spôsob ovládania tlačidlami, zároveň však integroval aj displej. Vďaka nemu máme lepšiu kontrolu nad jednotlivými fázami prípravy pokrmu,“ dodáva pán Tomáš Šály, NAY.

No a na záver poteší aj ľahká údržba, vďaka možnosti umývania príslušenstva v umývačke riadu.

Multifunkčný kuchynský robot Kenwood Cooking Chef Gourmet, s množstvom automatických programov, môže teda pomôcť s prípravou rôznych pokrmov. Vďaka indukčnej technológii mu nerobí problém ani pomalé varenie, bežné varenie, či restovanie a smaženie pri teplotách od 20 až do 180 stupňov. A tak môže nejednej gazdinke ukázať, že aj varenie môže byť s technológiami radosť.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)