Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Obria 4K laserová Smart TV Hisense pre intenzívnejšie zážitky

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 9. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Hisense odhalila takzvanú laserovú televíziu s označením Hisense 100 4K UHD Smart Laser TV, ktorá využíva laserovú projekciu z krátkej vzdialenosti. Dokáže tak premietnuť 100 palcovú uhlopriečku v rozlíšení 4K HDR na vyhradenú obrazovku zo vzdialenosti len niekoľko centimetrov od steny.

Princíp laserového televízora z dielne spoločnosti Hisense vychádza zo základnej jednotky, ktorá je položená blízko steny. Je to vlastne laserový projektor, určený projekciu z krátkych vzdialeností, ktorý premieta 4K obsah zo zdroja na pevnú plochu obrazovky zavesenej na stene, ktorá má veľkú uhlopriečku 100 palcov. Vďaka vysokému jasu 2 500 nitov sa laserová televízia Hisense dá pozerať bez problémov cez deň aj cez noc.

Laserový televízor Hisense 100 4K UHD Smart Laser TV má uhlopriečku 100 palcov.

Jednotka laserového projektora má životnosť až 20 000 hodín. Premietanie obsahu v rozlíšení 4K podporuje aj obrazovú technológiou HDR10. Sýte a bohaté farby pritom zabezpečí až 95 percent farebnej škály DCI-P3. Nechýba ani softvérové rozhranie, ktoré poznáme z klasických inteligentných televízorov a výrobca zabudoval aj televízny tuner.

Cena a dostupnosť laserového televízora Hisense 100 4K UHD Smart Laser TV zatiaľ nebola oznámená.

Jednotka s laserovým projektorom je umiestnená len niekoľko centimetrov od steny, na ktorej sa nachádza vyhradená obrazovka.

Okrem toho spoločnosť Hisense prezentovala nové technológie, ktoré nájdeme v jej budúcich produktoch. Patrí medzi ne aj takzvaný ULED TV, čo obrazový panel, ktorý má ešte detailnejšie lokálne stmievanie pre vytváranie vernej čiernej, jej odtieňov a farieb, ktoré sú porovnateľné s technológiou OLED.

K laserovému televízoru Hisense sa dodáva aj reproduktorový systém pre vytvorenie domáceho kina.