Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Akčná kamera Hero7 Black dáva zbohom roztraseným videám

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 9. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Milovníci adrenalínových športov by mali spozornieť, pretože spoločnosť GoPro, ako jeden z priekopníkov v oblasti akčných kamier, oznámila novú vlajkovú loď Hero7 Black. Nová kamera dostala do vienka funkciu HyperSmooth, čo je technológia stabilizácie obrazu, ktorá sa môže bez obáv porovnávať so samostatným ručným stabilizátorom s motorčekom.

Akčná kamera Hero7 Black sníma v maximálnom rozlíšení 4K pri rýchlosti 60 snímok za sekundu. Spomalené časozberné videá s rýchlosťou 240 snímok ukladá v rozlíšení 1080p a samozrejme zvláda i statické fotografie v rozlíšení 12 megapixlov. Zariadenie vybavené GPS modulom má 2 palcový dotykový displej a je vodotesné do hĺbky 10 metrov aj bez prídavného krytu.

Používateľ má možnosť vysielať videá naživo priamo na sociálne siete a pri nakrúcaní vie využiť aj pohodlné ovládanie kamery prostredníctvom jedného zo 16 hlasových povelov. Navyše má k dispozícii režim SuperPhoto, ktorý aplikuje HDR (High Dynamic Range), lokálne namapuje tóny farieb a redukuje šum v statických fotografiách, ktoré môžu byť zosnímané v akýchkoľvek svetelných podmienkach.

Akčná kamera GoPro Hero7 Black

No a samozrejme je tu 3-osová funkcia stabilizácie videa s názvom HyperSmooth, ktorá sa postará o digitálne vyhladenie obrazu z roztrasenej kamery. Technológia je údajne podobne dobrá ako optická stabilizácia s použitím ručného stabilizátora. Ostatne sa o tom môžete sami presvedčiť aj vo videu výrobcu na začiatku článku.

Akčná kamera GoPro Hero7 Black sa dá predbežne objednať a dostupná bude od 27. septembra. Cena bola stanovená na 429,99 EUR. Výrobca si pripravil aj lacnejší model Hero7 Silver, ktorý nakrúca videá v 1080p pri rýchlosti 60 snímok za sekundu, no nemá GPS modul ani funkciu HyperSmooth. Jeho cena je 329,99 EUR.

Akčná kamera GoPro Hero7 Black