Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Čítačka kníh Kindle Paperwhite sa nebojí namočiť do vody

Čítačka kníh Kindle Paperwhite sa nebojí namočiť do vody
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 10. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Amazon vydala ďalšiu verziu svojej obľúbenej čítačky elektronických kníh s názvom Kindle Paperwhite. Tá je tenšia a ľahšia s dvojnásobne veľkým dátovým úložiskom. Navyše si prináša vysokú odolnosť voči vode pre relaxačné čítanie vo vani alebo pri bazéne.

Oproti predchádzajúcej generácii sa čítačka elektronických kníh Kindle Paperwhite môže pochváliť dvojnásobným úložným priestorom s kapacitou 8 GB. K dispozícii je aj verzia s 32 GB úložiskom. Je to tiež najľahší a najtenší Paperwhite s hrúbkou 8,18 mm váhou len 182 g. Displej s uhlopriečkou 6 palcov má hustotu 300 bodov na palec a disponuje piatimi integrovanými LED diódami pre nočné čítanie. K dispozícii je aj nastaviteľné predné svetlo pre vysvietenie displeja počas dňa.

Pre rokom spoločnosť Amazon vybavila svoju vlajkovú loď Kindle Oasis odolnosťou voči vode v kategórii IPX8. To znamená, že čítačka elektronických kníh dokáže vydržať ponorenie do hĺbky dvoch metrov v sladkej vode po dobu 60 minút. Nová čítačka Paperwhite je prvou zo série, ktorá sa tiež môže pochváliť rovnakou odolnosťou voči vode.

Čítačka elektronických kníh Amazon Kindle Paperwhite

Do výbavy sa dostalo aj rozhranie Wi-Fi, vstavaná technológia Bluetooth a funkcia Audible, ktorú môže používateľ aktivovať ak chce prepnúť na zvukové verzie kníh. Výrobca tiež vylepšil softvér, pričom hlavné menu doplnil o osobné čitateľské úspechy, ktoré zobrazujú napríklad to, koľko dní ste čítali za posledný mesiac. Zariadenie je tiež schopné ukladať viacero osobných nastavení, ako je písmo a jeho hrúbka.

Nová čítačka elektronických kníh Amazon Kindle Paperwhite sa začne predávať od 7. novembra za cenu 130 dolárov pre 8 GB verziu alebo za 160 dolárov pre 32 GB verziu úložiska.

Čítačka elektronických kníh Amazon Kindle Paperwhite

Čítačka elektronických kníh Amazon Kindle Paperwhite