Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Šikovný hybridný vysávač PowerPro Aqua pre mokré i suché čistenie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 10. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Keď sa objavili bez káblové tyčové vysávače, mnohým sa pri upratovaní zlepšila nálada. Technologický vývoj v tomto smere pritom pokračuje, a tak sme sa dočkali úplne novej kategórie upratovacích strojov. Príkladom je aj hybridné zariadenie Philips PowerPro Aqua, ktoré v sebe spája stojanový vysávač s mopovaním podláh a navyše poslúži aj ako ručný vysávač. Vyzerá to teda tak, že upratovanie domácností je ešte o niečo pohodlnejšie a dokonca sa aj zjednodušilo.

Bezvreckový stojanový vysávač Philips PowerPro Aqua 3 v 1 využíva saciu silu technológie PowerCyclone 4. Tá oddeľuje nečistoty od vzduchu jedným ťahom, prostredníctvom odstredivej sily, čím sa maximalizuje prietok vzduchu a celkový výkon vysávača.

„Vetrák dosahuje rýchlosť až 300 km / h. Tým pádom do filtra vychádza menej špinavý vzduch, takže sa nezachytávajú častice priamo vo filtri, takže možno aj dlhšie vydrží byť čistý. Nemusíte ho tak často meniť,“ vysvetľuje pán Štefan Kovalčík, NAY.

Vysávač sa môže pochváliť pokročilou technológiou umývateľného filtra, ktorý tak môže dokonca prispieť k čistejšiemu vzduchu v miestnosti. Filter je totiž navrhnutý tak, aby s vysokou účinnosťou dokázal zachytáva i veľmi jemné prachové častice.

„Výrobca používa trojvrstvový filter, ktorý zachytí až 90 percent nečistôt. Tieto nečistoty môžu byť dokonca malé len 3 desatiny mikrometra.“

Aby si vysávač poradil aj s vysávaním tvrdších a náročnejších povrchov, vývojári z Philipsu ho vybavili sacou hubicou TriActive Turbo, ktorá naraz zachytí všetok prach a nečistoty.

„Hĺbkovo čistí koberce a zo strán pekne zbiera aj menšie nečistoty, ako sú napríklad omrvinky a podobne, pretože má motorizovanú kefu a funguje s optimalizovaným prúdom vzduchu.“

Najzaujímavejšou vlastnosťou vysávača PowerPro Aqua je však jeho univerzálnosť. Vďaka tomu, že dokáže v sebe kombinovať až tri zariadenia, získal schopnosť čistenia za sucha i za mokra. To sa samozrejme pozitívne odzrkadlí aj na čase, ktorý gazdinka strávi upratovaním domácnosti.

„Môžete ho rozobrať na menšie časti. A to je napríklad ručný vysávač na neviem povysávanie pavučín a rôznych omrviniek alebo zároveň môžete aj mopovať pri vysávaní. Takže to je veľká výhoda.“

Stieranie podlahy mopom počas vysávania je zabezpečené prostredníctvom nádržky na vodu a handričky. Používateľ môže potom jednoducho prechádzať medzi mokrým a suchým čistením. Pre zachovanie optimálnej vlhkosti je handrička vyrobená z jemných vlákien.

„Handrička je z mikrovlákna, takže sa na ňu lepšie zachytávajú nečistoty. A takisto sa aj ľahšie sa upína pomocou suchého zipsu, takže hocikedy ju viete vyňať alebo ju dať naspäť. Takisto do tej nádoby môžete dať aj umývacie prostriedky na podlahu alebo aj bez.“

Tento moderný a jednoduchý spôsob stierania podláh sa pritom môže použiť na všetky typy tvrdých podlahových krytín.

„V podstate môžete to použiť aj na laminát. Nevyduje sa, pretože jednak, že sa uvoľňuje postupne tá voda. A takisto tá teplota nie je taká veľká, aby sa stali takéto veci, takže nie je to ako pri bežných parných čističoch.“

Napriek tomu, že vysávač PowerPro Aqua nemá elektrický kábel, používateľa nesklame ani pri dlhšom upratovaní vo väčšej domácnosti.

„Používa 18 voltovú lítiovú baterku. Takže vydrží až 40 minút, čo niektoré vysávače vydržia okolo 20 alebo 30 minút nanajvýš,“ dopĺňa pán Štefan Kovalčík, NAY.

Multifunkčný stojanový vysávač Philips PowerPro Aqua, vďaka možnosti mokrého i suchého čistenia, poskytuje pohodlnejší a rýchlejší spôsob moderného upratovania. Okrem ušetreného času môže používateľ oceniť aj dostatočný sací výkon s precíznym systémom filtrácie, ktorý môže domácnosť zbaviť aj tých najjemnejších nečistôt.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)