Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentná parná žehlička, s ktorou si poradí aj začiatočník

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 11. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ešte donedávna by sa do žehlenia zrejme nepustil niekto, kto s tým nemá aspoň nejakú skúsenosť, keďže hrozí, že by mohol látku nešťastne spáliť. Našťastie moderná doba nám prináša žehliace systémy, ktoré nám túto činnosť dosť uľahčia. Patrí sem aj parná žehlička z dielne Philipsu, ktorá je inteligentná a tak si s ňou poradí i človek, pre ktorého bolo doteraz žehlenie tabu.

Systémová parná žehlička PerfectCare Elite Plus sa skladá zo samotnej žehličky a štýlového zásobníka s vodou, ktorý zároveň poslúži aj ako stojan pre bezpečné uloženie žehličky. Kompaktné prevedenie a nízka hmotnosť naznačuje, že sa so žehličkou ľahko a pohodlne manipuluje a nenamáha až tak zápästie používateľa. Napriek tomu sa môže pochváliť vysokým parným výkonom.

„Ide o parný generátor, ktorý zabezpečuje to, že má to silnejší tlak. Vie to vyvinúť až 600 gramov a zároveň nemusíte tak často dopĺňať vodu. Vlastne máte väčšiu nádobu, dokonca až 1,8 litra,“ vysvetľuje pán Štefan Kovalčík, NAY.

Kontinuálne prúdenie pary sa postará o to, aby aj odolné záhyby jednoducho mizli na látke pred očami. Pomocnú ruku v tomto smere podala inteligentná technológia DynamiQ, ktorá žehličke prináša automatické naparovanie a pridá na výkone len vtedy, keď je najviac potrebný.

„Žehlička má senzor, ktorý sníma pohyby žehličky. Čiže keď zachytí ako keby drsnejší povrch alebo teda nejakú tkaninu, ktorá je ťažšia, tak zvýši paru. Takže tým vám pomôže rýchlejšie vyžehliť ťažšie tkaniny.“

No aby toho nebolo málo, dostalo zariadenie PerfectCare Elite Plus do vienka, od vývojárov, aj ďalšiu inteligentnú technológiu s názvom OptimalTEMP. Tá rozhodne poteší menej skúsených používateľov. Už nemusia triediť bielizeň pred žehlením, ani čakať na ohriatie či vychladnutie žehličky na správnu teplotu.

„Znamená to to, že nemusíte nastavovať teplotu pri rôznych látkach, ale systém si to automaticky nájde a nastaví sám, že čo práve žehlíte. Takže je to veľký pomocník pre každú domácnosť, aj pre tých, ktorí v živote nežehlili.“

A aby bolo parné žehlenie aj čo najefektívnejšie, je základňa žehličky vyrobená z nehrdzavejúcej ocele, takže je tvrdšia ako bežná základňa z hliníka. Navyše patentovaná 6 vrstvová povrchová úprava s titánovou vrstvou prispieva k rýchlejším výsledkom.

„Je to povrch, ktorý sa nepoškriabe, má lepšiu tepelnú vodivosť a je kĺzavejší. Takže ľahšie s tým vyžehlíte akúkoľvek tkaninu.“

Na Slovensku je všeobecne známe, že na mnohých miestach máme tvrdú vodu, ktorá vytvára vodný kameň. Ten má za následok zníženie výkonu a vplýva na celkovú životnosť zariadení pracujúcich s vodou. Tejto žehličke tvrdá voda až tak nevadí, pretože o vodný kameň sa postará systém Easy De-Calc Plus.

„Toto zariadenie má uľahčený systém odvápňovania. Vlastne signálom, aj zvukovým, aj svetelným, vám dá najavo, že ho treba odvápniť. Vtedy jednoducho len vyberiete zadnú skrutku a vysypete odtiaľ vodný kameň,“ dodáva pán Štefan Kovalčík, NAY.

Moderné technológie prispievajú k zlepšeniu našich životov, dokonca aj pri nie príliš obľúbených domácich prácach. Prináša si ich aj systémová parná žehlička Philips PerfectCare Elite Plus. No a vďaka nim môže byť aj také žehlenie jednoduchšie a rýchlejšie ako v minulosti, dokonca aj v rukách menej skúsených používateľov.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)