Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nové OLED TV LG s umelou inteligenciou pre obraz aj zvuk

Nové OLED TV LG s umelou inteligenciou pre obraz aj zvuk
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejský výrobca LG sa na výstave CES 2019 v Las Vegas pochválil novými OLED televízormi Z9, W9, E9 a C9. Tie údajne využívajú algoritmus umelej inteligencie, ktorý pracuje s databázou miliónov vizuálnych dát pre zabezpečenie čo najlepšieho zobrazenia obsahu. Nechýba ani podpora hlasových digitálnych asistentov Amazon Alexa a Google Assistant.

Nepopierateľnou vlajkovou loďou je isto model Z9 – 88 palcový OLED televízor s rozlíšením 8K. Televízor disponuje vylepšeným spracovaním obrazu, lepšou redukciou šumo a schopnosťou prepočítania obsahu z nižšieho rozlíšenia do rozlíšenia 8K.

Inteligentné funkcionality OLED televízorov LG pre rok 2019 riadi nový procesor Alpha 9 Gen 2. Ten dokáže prispôsobiť nastavenie obrazu tak, aby čo najlepšie vyhovoval podmienkam okolitého osvetlenia, pričom optimalizuje jas obrazovky v reálnom čase. Televízory samozrejme podporujú technológiu HDR, vrátane štandardov, ako je napríklad Dolby Vision. Po zvukovej stránke sa o priestorové ozvučenie postará a optimalizovali jas obrazovky v reálnom čase. Priestorové ozvučenie si zobrala na starosť technológia Dolby Atmos.

OLED televízory LG pre rok 2019.

Umelá inteligencia sa zapája aj po zvukovej stránke. Okrem podpory hlasového ovládania a príkazov prostredníctvom digitálnych asistentov Amazon Alexa a Google Assistant dokážu televízory automaticky optimalizovať výstup zvuku podľa typu obsahu. Napríklad sa zvýraznia hlasy vo filmoch a spravodajských reláciách.

Inteligentné funkcionality OLED televízorov LG pre rok 2019 riadi nový procesor Alpha 9 Gen 2.

K OLED televízorom sa pridáva aj niekoľko lacnejších LCD modelov s obrazovou technológiou NanoCell. Patrí sem 75 palcový 8K televízor SM99 a prémiové modly radu SM9X a SM8X. Televízory taktiež dostali do vienka algoritmy umelej inteligencie pre vylepšenie obrazu a zvuku.

Spoločnosť LG zatiaľ neoznámila ceny a ani dostupnosť nových OLED a LCD televízorov pre rok 2019.

Nové LCD televízory LG s technológiou NanoCell pre rok 2019