Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Wi-Fi Porter sprístupní hosťom bezdrôtovú sieť jediným klepnutím

Wi-Fi Porter sprístupní hosťom bezdrôtovú sieť jediným klepnutím
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak príde návšteva, tak v dnešnej dobe bude zrejme prvá otázka, ako sa dostať do vašej Wi-Fi siete. Aby ste nemuseli diktovať zdĺhavé prihlasovacie údaje, môžete využiť šikovné zariadenie s názvom Wi-Fi Porter, ktoré sprístupní sieť okamžite.

Zariadenie Wi-Fi Porter v tvare malého obdĺžnikového puku má drevenú povrchovú úpravu a používa technológiu NFC (Near Field Communications), ktorá slúži napríklad pre mobilné platby. V tomto prípade poslúži pre rýchly prístup k domácej Wi-Fi sieti, stačí ak má používateľ kompatibilný telefón s NFC.

Technológia NFC má krátky dosah a umožňuje tak bezpečnú výmenu dát. Zariadenie Wi-Fi Porter má v sebe uložené prístupové údaje do bezdrôtovej domácej siete a ako náhle priateľ alebo iný návštevník po zariadení poklepe, okamžite sa nadviaže pripojenie s Wi-Fi sieťou. Na smartfóne stačí stlačiť tlačidlo „pripojiť Wi-Fi“, takže netreba vypisovať dlhé kódy.

Wi-Fi Porter

Pokiaľ používateľ v telefóne nemá podporu NFC, môže s fotoaparátom naskenovať QR kód zo spodnej časti zariadenia. To síce nie je také rýchle, no stále je to lepšie ako vyťukávať prístupové údaje. Používateľ si nemusí inštalovať žiadnu aplikáciu, no majiteľ si musí nainštalovať aplikáciu pre nastavenie zariadenia a určenie prístupu k Wi-Fi.

Zariadenie Wi-Fi Porter by si svoje miesto mohlo nájsť okrem domácnosti aj v kaviarňach či v hoteloch. Zákazníci by tak jediným klepnutím získali pohodlný prístup k internetu na svojom smartfóne. Výhodou technológie NFC je aj to, že dokáže pracovať bez akéhokoľvek zdroja napájania, takže zariadenie môže zostať aktivované bez toho, aby vyčerpalo energiu.

Wi-Fi Porter sa dá objednať na stránke výrobcu Ten One Design. Cena za štandardný model bola stanovená na 39,95 dolárov, zatiaľ čo limitovaná edícia s povrchovou úpravou z talianskej kože stoji 59,95 dolárov.

Wi-Fi Porter

Wi-Fi Porter