Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Najmenšia baterka na svete meria menej ako 2,5 cm

Najmenšia baterka na svete meria menej ako 2,5 cm
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 2. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Drobné nástroje na kľúčenkách sú v dnešnej dobe populárne, no len máloktoré z nich sú až tak kompaktné ako nová baterka Sub. Tá meria menej ako 2,54 centrimetra (1 palec) a teda právom sa označuje za najmenšiu baterku na svete. To jej neuberá však na svietivosti ani odolnosti.

Baterka Sub má podobu hrubšieho náboja s telom vyrobeným z kvalitného leteckého hliníka, na ktorého jednom konci je krúžok pre zavesenie a na druhom samotný svetlomet. Baterka je dobre zaizolovaná a zvládne ponor do hĺbky až jedného metra. Odolá i prachu a nečistotám a jej telo si poradí aj s tlakom, napríklad ak by po baterke prešli pneumatiky automobilu.

Miniatúrne svetlo je napíjané z troch gombíkových batérií typu AG1, vďaka ktorým by mala baterka vydržať svietiť až rok bežného používania. Zapína sa a vypína sa skrútením špičky, pričom svetlo má intenzitu 30 lúmenov. Nie je to síce toľko, ako majú väčšie baterky, no stále by to malo stačiť na to, aby vám svetlo poskytlo malé „vodítko“ v tme.

Miniatúrna baterka Sub.

Baterka meria o niečo menej ako jeden palec (2,54 centimetra) a je hrubá pol palca (1,27 centimetra). K dispozícii bude v čiernej alebo zlatej farebnej úprave. Za týmto nápadom stojí britská spoločnosť Malboro & Kane pôsobiaca v Londýne, ktorá hľadá dostatok finančných prostriedkov na spustenie výroby cez start-up kampaň na portáli Kickstarter. Baterka sa dá získať za finančnú podporu 15 libier (okolo 17 euro). Kampaň už niekoľkonásobne prekonala svoj finančný cieľ a ak všetko pôjde podľa plánov, prvé kusy miniatúrnych bateriek sa začnú dodávať v máji 2019.

Miniatúrna baterka Sub.

Miniatúrna baterka Sub.