Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Skladacia kamera Evo zvládne snímať 360-stupňové aj 3D videá

Skladacia kamera Evo zvládne snímať 360-stupňové aj 3D videá
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 3. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Insta360 je známa vo svete 360 stupňových kamier, či už v spotrebiteľskom alebo profesionálnom segmente. Najnovším prírastkom do početnej rodiny je skladacia kamera Evo, ktorá je navrhnutá pre nakrúcanie plných 360 stupňových videí, rovnako ako aj 180 stupňových 3D videí.

Celé riešenie kamery Evo je pritom veľmi jednoduché. Ak sú obidve polovice tela kamery sklopené vedľa seba, zaznamenáva 3D video v rozlíšení 5K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu alebo sníma 18 megapixlové statické fotografie v zornom uhle 180-tich stupňov.

Zábery aj fotografie sa dajú trojrozmerne prezerať aj bez použitia 3D okuliarov (hoci sa nachádzajú v balení) prostredníctvom voliteľného filtra HoloFrame priloženého na displej smartfónu, ktorý je prepojený s kamerou cez Bluetooth alebo Wi-Fi pripojenie. Sprievodná mobilná aplikácia pre operačné systémy iOS a Android sa dá použiť pre diaľkové ovládanie kamery a pre zmenu jej nastavenia.

Skladacia 360-stupňová / 3D kamera Insta360 Evo.

Ako náhle sa obidve polovice kamery rozložia, Evo sa prepne automaticky do režimu nakrúcania plne 360 stupňového videa. Zábery si potom používateľ môže posúvať a otáčať pri prezeraní na monitore počítača alebo video dokáže reagovať na pohyby hlavy pri použití zariadenia pre zobrazenie virtuálnej reality.

Skladacia 360-stupňová / 3D kamera Insta360 Evo.

Oba typy videí sú vyhladené s pomocou 6-osového gyroskopického stabilizačného systému. Medzi ďalšie funkcie kamery patrí schopnosť snímať v HDR (High Dynamic Range), režim pre časozberné snímanie alebo spomalené zábery. Používateľ má tiež možnosť prepínať medzi manuálnym a automatickým nastavením expozície. Plne nabitá batéria poskytne dostatok energie pre 65 minút nakrúcania.

Skladacia kamera Insta360 Evo je k dispozícii za cenu začínajúcu sa od 469,99 EUR.

Skladacia 360-stupňová / 3D kamera Insta360 Evo.