Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nikon odhalil nové pestrofarebné a odolné kompaktné fotoaparáty

Nikon odhalil nové pestrofarebné a odolné kompaktné fotoaparáty
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
25. 4. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci množstvo ľudí fotí už len so svojim smartfónom, veľkí výrobcovia si myslia, že je stále priestor pre špecializované kompaktné fotoaparáty. Spoločnosť Nikon sa to rozhodla dokázať s novým cestovným kompaktom Coolpix W150, ktorý vydrží snímať aj v náročných podmienkach.

Nové cestovné kompaktné fotoaparáty Nikon Coolpix W150 pre deti a dospelých sú vodotesné do hĺbky 10 metrov a môžu prežiť pád z výšky 1,8 metra. Ich robustné telo je schopné odolávať teplotám až do -10 ° C a je prachotesné, takže používatelia si môžu fotoaparát bez obáv zobrať na pláž alebo do zasnežených horských oblastí.

W150-tka dostala do výbavy obrazovým snímač s rozlíšením 13,2 megapixlov a hoci sú dnes k dispozícii smartfóny s vyšším počtom pixlov, spoločnosť Nikon chce lákať spotrebiteľov prísľubom vynikajúcej kvality obrazu. Fotoaparát má objektív Nikkor s 3x optickým priblížením, ktoré sa s digitálnou pomocou zvýši až na 6-násobné priblíženie bez zníženia kvality obrazu.

Kompaktný fotoaparát Nikon Coolpix W150.

Fotoaparát je schopný nakrúcať videá v rozlíšení Full HD so stereofónnym zvukom. Má vstavanú technológiu Wi-Fi a Bluetooth a je vybavený elektronickou redukciou vibrácií, s ktorou pomáha potláčať problémy s otrasmi fotoaparátu.

Kompakt je ľahko ovládateľný prostredníctvom upraveného grafického používateľského rozhrania a má aj niekoľko zaujímavých funkcií. Target Finding AF zabezpečí rozpoznávanie a zaostrovanie na primárny objekt. K dispozícii sú nové scénické režimy a možnosti úprav vo fotoaparáte. Napríklad špeciálny režim pre fotografovanie pod vodou, ktorý optimalizuje spracovanie snímok, či vyhľadávanie ľudských tvárí a úprava čistoty snímky.

Kompaktný fotoaparát Nikon Coolpix W150.

Používatelia môžu vytvárať zábery, ktoré vyzerajú, akoby jedna fotografia bola nasnímaná na vrchu druhej, k fotografii môže byť pridaná zaznamenaná hlasová správa, snímky môžu byť vytvárané tak, aby vyzerali ako malé planéty alebo si používateľ môže snímok orámovať, vytvoriť koláž z viacerých fotografií, či pridať rôzne krivky.

Odolný kompaktný fotoaparát Nikon Coolpix W150 bude k dispozícii v piatich farebných prevedeniach, s dvojicou pestrofarebných vzorov. Spoločnosť Nikon zatiaľ neposkytla informácie o cene ani dostupnosti.

Kompaktný fotoaparát Nikon Coolpix W150.