Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung vytvoril vertikálny televízor určený najmä pre miléniálov

Samsung vytvoril vertikálny televízor určený najmä pre miléniálov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 5. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci mnohí ľudia radšej nakrúcajú videa v klasickom režime na šírku, generácia miléniálov uprednostňuje skôr videá vo formáte na výšku. Práve pre nich si juhokórejskí vývojári zo spoločnosti Samsung pripravili QLED televízor, ktorý sa dá otočiť do vertikálnej polohy pre zobrazenie obľúbeného obsahu.

Nový televízor pre miléniálov nesie označenie Sero a bol vytvorený najmä ako prostriedok na zobrazovanie obsahu zo smartfónu používateľa prostredníctvom technológie NFC. Obsahom môžu byť videá nakrútené používateľmi, či napríklad vertikálne orientované mobilné hry a webové stránky, teda čokoľvek, čo sa objaví na displeji smartfónu vo formáte na výšku.

Televízor Sero s QLED panelom s uhlopriečkou 43 palcov ne navrhnutý tak, aby sa dal otočiť z vertikálnej polohy aj do tradičnejšej horizontálnej polohy na šírku, takže používateľ si môže vychutnať aj obsah v bežnom formáte. Televízor je vybavený 4.1 kanálovým reproduktorovým systémom s výkonom 60 wattov, ktorý sa dá využiť aj na prehrávanie streamovanej alebo stiahnutej hudby prenesenej zo smartfónu používateľa.

QLED televízor Samsung Sero.

Keď nie je televízor používaný, môže zobrazovať obrázky, ako je napríklad ciferník hodín, fotografie alebo iné pekné snímky. Ako náhle nastane čas jeho spustenia, používatelia ho môžu ovládať s pomocou diaľkového ovládača, ktorý je súčasťou balenie, alebo s pomocou hlasových príkazov prostredníctvom digitálneho asistenta Bixby s umelou inteligenciou od spoločnosti Samsung.

Nový otočný televízor Samsung Sero bude zatiaľ dostupný len v Južnej Kórei od konca mája. Jeho cena bola stanovená na 1,9 milióna KRW, čo je približne 1 457 EUR. Spoločnosť Samsung má v portfóliu aj ďalšie inovatívne modely televízorov, ako je Serif či Frame, ktoré napodobňujú umelecké diela, spolu s režimom Ambient, ktorý QLED televízorom umožní splynúť s pozadím.

QLED televízor Samsung Sero.

Modely inovatívnych QLED televízorov z dielne spoločnosti Samsung.