Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Reproduktor Soundesk ako konferenčný stolík s priestorovým zvukom

Reproduktor Soundesk ako konferenčný stolík s priestorovým zvukom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 5. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vývojári zo spoločnosti Coolgeek so sídlom v Hongkongu vytvorili 360 stupňový Bluetooth reproduktor, ktorý je od ostatných na trhu trochu odlišný. Na vrchu jeho kónického tela sa totiž nachádza kruhový kus skla a reproduktor tak poslúži zároveň aj ako konferenčný stolík.

Nový bezdrôtový reproduktor Soundesk by sa označiť aj ako ideálnou kombináciu zvuku, umenia a praktického využitia. Vývojári sa snažili modernú technológiu zakomponovať tak, aby čo najlepšie zapadla do estetiky v domácnosti používateľa. Výsledkom je štýlový konferenčný stolík, ktorý poskytne kvalitný zážitok z počúvania hudby v každej miestnosti.

Kužeľová konštrukcia reproduktoru Soundesk je vyrobená z obrábaného leteckého hliníka. Základňa s reproduktorom má na spodnej časti priemer 315 milimetrov a jej výška je 520 milimetrov. Na vrchu je pripevnená kruhová doska z kaleného skla, ktorá má priemer 575 milimetrov a jej hrúbka je 11 milimetrov.

Bezdrôtový Bluetooth reproduktor Soundesk v podobe konferenčného stolíka.

Samotné reproduktorové pole obsahuje 40 wattový basový menič, dva 15 wattové plnohodnotné meniče a dva 5 wattové výškové meniče. Táto kombinácia sa postará o priestorové ozvučenie v plných 360 stupňoch v celom frekvenčnom rozsahu 35 Hz až 18 kHz.

Vďaka bezdrôtovému pripojeniu Bluetooth 4.2 môže používateľ prehrávať svoje zoznamy obľúbených skladieb zo smartfónu, tablebu či z notebooku priamo cez zariadenie Soundesk. K dispozícii je aj AUX vstup a USB-C port pre káblové pripojenie. Zabudovaná batéria sa nabije do plnej kapacity za 4 hodiny a poskytne výdrž až tri mesiace prehrávania hudby. Navyše prispieva k lepšej prenositeľnosti v miestnostiach, keďže používateľ nemusí so sebou ťahať káble.

Bezdrôtový Bluetooth reproduktor Soundesk v podobe konferenčného stolíka.

Nový bezdrôtový Bluetooth reproduktor Soundesk v podobe elegantného konferenčného stolíka sa dá získať prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter za 399 dolárov. Samozrejme za predpokladu, že sa podarí vyzbierať dostatok prostriedkov na spustenie výroby a vývojári splnia svoje sľuby. Distribúcia je naplánovaná na august tohto roku.

Bezdrôtový Bluetooth reproduktor Soundesk v podobe konferenčného stolíka.