Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Výber technologických zaujímavostí - Techpedia NEWS 95

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 5. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V krátkom video bloku vám prinášame technologické zaujímavosti a inovácie, ktoré si pre nás prichystali vedci, vývojári a výrobcovia z celého sveta.

Spoločnosť Relay Kitchen vytvorila elektrické mlynčeky na koreniny, ktoré používateľom ešte o niečo viac uľahčia prípravu a dochutenie jedál. Mlynčeky s označením RK1 totiž môžu mlieť čerstvé korenie a soľ aj bez dotyku, keďže sú umiestnené v stojane s pohybovým senzorom. Ten po detekcii ruky, misky či taniera s jedlom spustí mletie. Patentovaná tesniaca technológia automaticky zatvára a otvára otvor pod mlecími nožmi, čím sa minimalizuje rozsypané korenie pod mlynčekom a zároveň sa zabráni prenikaniu vlhkosti a nečistôt do čerstvého korenia. Mlynčeky sa dajú samozrejme vybrať zo stojana a používať ručne.

Portfólio cestovných a outdoorových tašiek RunOff z dielne spoločnosti Nite Ize sa môže pochváliť bezzubým plne vodotesným a prachotesným zipsom TRU Zip. Ten vývojári otestovali aj priamo v teréne, v sladkovodných a slaných vodách, v tropickom i arktickom podnebí. Obsah v taškách vydržal suchý aj po ponore do hĺbky jedného metra po dobu až 30 minút. Najmenší model tašky RunOff Wallet je určený pre platobné karty či hotovosť. Model Pocket pojme mobilný telefón, napájacie káble a cestovné doklady, zatiaľ čo kvapalné výrobky v batožine ochráni model cestovej tašky. Posledné dva modely sú určené pre uloženie spodnej bielizne, oblečenia na cvičenie, respektíve topánok a väčších kusov oblečenia.