Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nové stroje iRobot pracujú spolu ako robotický upratovací tím

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 5. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť iRobot doplnila svoje portfólio čistiacich robotov o nový robotický mop Braava jet m6 a robotický vysávač Roomba s9+. Tie sú navrhnuté tak, aby pracovali v tandeme, čím zabezpečia, že všetky podlahy v domácnosti budú bez prachu a nečistôt a to bez akéhokoľvek zásahu používateľa.

Začiatkom roku predstavila spoločnosť iRobot na Slovensku robotický vysávač Roomba i7+, ktorý sa dokázal po dokončení práce sám vrátiť do svojej nabíjacej stanice a vyprázdniť svoj obsah do zbernej nádoby schopnej pojať až 30 vyprázdnení. Keď bol zásobník plný, systém upozornil používateľa cez aplikáciu v smartfóne, aby ho vysypal.

Táto technológia je opäť kľúčová vlastnosť nového robotického vysávača Roomba s9+, no vývojári posunuli automatizáciu ešte na vyššiu úroveň tak, že mu umožnili komunikovať s novým súrodencom v podobe robotického mopu Braava jet m6. Dvojica takto prepojených čistiacich robotov je tak schopná vzájomne spolupracovať pri upratovaní domácnosti, pričom sa podľa potreby do čistenia zapája jeden alebo druhý robot.

Robotický vysávač iRobot Roomba s9+.

Presnejšie povedaní, používateľ môže jedného z nich aktivovať prostredníctvom aplikácie iRobot Home, pričom v aplikácii nastaví, či chce upratať jednu izbu alebo celé poschodie domu. Prvý do práce vyštartuje robotický vysávač Roomba s9+, ktorý povysáva všetky nečistoty a prach s pomocou nového výkonného čistiaceho systému, ktorý má údajne poskytnúť až 40 násobok sacej sily v porovnaní s niektorými staršími modelmi.

Ako náhle robotický vysávač skončí, vráti sa do svojej nabíjacej základne a do upratovania sa zapojí robotický mop Braava jet m6. Používateľ ho môže vybaviť čistiacou podložkou buď na mokré čistenie alebo suché zametanie. V režime mokrého čistenia robotický mop strieka vodu a čistiaci prostriedok na podlahu pred ním a potom podlahu pretrie. Pre suché zametanie využíva elektrostatickú silu, ktorá zachytáva prach a nečistoty.

Robotický mop iRobot Braava jet m6.

Po dokončení svojej úlohy sa aj Braava jet m6 vráti do svojej nabíjacej stanice a systém odošle upozornenie na smartfón používateľa. Pravidelné čistenie domácnosti sa dá naplánovať pomocou mobilnej aplikácie alebo okamžité upratovanie sa aktivuje jednoduchým stlačením tlačidla „Clean“ na robotovi. K dispozícii je aj možnosť hlasového ovládania robotov, pokiaľ sú spárované so zariadeniami s podporou digitálnych asistentov Amazon Alexa alebo Google Assistant.

Robotický vysávač iRobot Roomba s9+.

Oba stroje tiež sľubujú lepší výkon ako ich predchodcovia. Robotický vysávač Roomba s9+ je vybavený širšími kefami a novým 3D senzorom, ktorý mu pomáha pri vysávaní nečistôt z rohov a kútov. Robotický mop Braava jet m6 je vybavený širšími hranami pre dosiahnutie rovnakého efektu.

Robotický vysávač iRobot Roomba s9+ sa začne predávať od 12. júla za 1 499 EUR, zatiaľ čo robotický mop iRobot Braava jet m6 bude od rovnakého dátumu k dispozícii za cenu 699 EUR.

Robotický mop iRobot Braava jet m6.