Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LG začína s predajom prvého 8K OLED televízora na svete

LG začína s predajom prvého 8K OLED televízora na svete
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 6. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Európski nadšenci technológií si mohli už v auguste minulého roka na výstave IFA 2018 v Berlíne pozrieť prvý 88 palcový 8K OLED televízor na svete od spoločnosti LG. Kupujúci v Južnej Kóreii si už čoskoro však môžu tento obrí televízor vychutnať doma, keďže LG tento týždeň spustí predbežné objednávky.

Výrobca sľubuje divákom špičkový vizuálny zážitok prostredníctvom 88 palcového displeja, ktorý sa skladá z viac ako 33 miliónov pixlov, ktoré vytvárajú rozlíšenie 8K, čiže 7 680 x 4 320 pixlov. Je to ekvivalent 16 násobku rozlíšenia Full HD alebo 4 násobku rozlíšenia 4K UHD.

88 palcový 8K OLED televízor LG 88Z9.

Televízor poháňa procesor druhej generácie Alpha, ktorý využíva technológiu hlbokého učenia pre optimalizáciu obsahu, najmä v prípade zvýšenia rozlíšenia na 8K zo 4k alebo 1080p. To určite príde vhod, keďže na záplavu 8K obsahu si ešte budeme musieť počkať. Procesor pri spracovaní obrazu berie do úvahy i okolité podmienky v miestnosti a automaticky tomu prispôsobí jas obrazovky.

Nový 88 palcový 8K OLED televízor podporuje obsah v Dolby Vision, má vo výbave HDMI 2.1 a disponuje automatickým režimom pre znižovanie latencie či variabilnou obnovovacou frekvenciou.

88 palcový 8K OLED televízor LG 88Z9.

Televízor LG 88Z9 uspokojí divákov i po zvukovej stránke, nakoľko je schopný inteligentne zvyšovať hlasitosť zvuku, a ktorý dokáže zmiešať dvojkanálovú stopu na virtuálny 5.1 kanálový priestorový zvuk pre pohlcujúcejšie zážitky. Používateľ si môže doladiť nastavenie zvuku podľa svojich preferencií alebo to môže ponechať na televízor samotný, ktorý vyberie to najlepšie nastavenie zvuku pre danú miestnosť s pomocou algoritmov hĺbkového učenia. Pre niektoré trhy bude zahrnutá i podpora hlasových asistentov Google Assistant a Amazon Alexa.

Prvý 8K OLED televízor LG sa po uvedení na trh v Južnej Kórei dostane v treťom štvrťroku aj do Severnej Ameriky a Európy. Po uvedení na trh v Južnej Kórei sa LG 88Z9 v treťom štvrťroku 2019 rozbehne do Severnej Ameriky a Európy. No zatiaľ nebola oznámená cena.

88 palcový 8K OLED televízor LG 88Z9.