Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Potešte sa s hybridným instantným fotoaparátom “instax mini LiPlay”

Potešte sa s hybridným instantným fotoaparátom “instax mini LiPlay”
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 6. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Fujifilm predstavuje nový hybridný fotoaparát „instax mini LiPlay“ (ďalej len „LiPlay“). Fotoaparát je najmenší a najľahší v histórii série instax. Je vybavený novými funkciami, napríklad funkciou „Zvuk“ na prenos hlasovej správy alebo iných zvukových údajov vo forme kódu QR, ktorý je súčasťou fotografie.

Prehľad série instax

 

Séria fotoaparátov pre okamžitú fotografiu „instax“, spustená v roku 1998, je v Japonsku nazývaná „Cheki“, kde sa teší veľkej obľube viac ako 20 rokov. Dnes sa predáva vo viac ako 100 krajinách po celom svete, vrátane Európy, Ameriky, Ázie a Tichomoria, s počtom 45 miliónov na celom svete. Obľubu získal najmä medzi generáciou, ktorá ho prijala ako komunikačný nástroj.“

Nový hybridný instantný fotoaparát „instax mini LiPlay“

 

Nový „LiPlay“ je hybridný fotoaparát pre okamžitú fotografiu, ktorý vám umožní prezerať fotografie nasnímané na zariadení prostredníctvom LCD displeja na zadnej strane fotoaparátu a vybrať snímky, ktoré chcete vytlačiť. Funkcia „Sound“ dokáže nahrávať až desať sekúnd zvuku. Funkcia konvertuje audio dáta na QR kód a pridáva ich na fotografiu. Zvuk je možné prehrať zoskenovaním vytlačeného QR kódu pomocou smartfónu. To vám umožní pridať fotografiu spolu s popisom zobrazenej scény.

Hybridný instantný fotoaparát Fujifilm

Fotoaparát je vybavený funkciou „Priama tlač“, ktorá prenáša fotografiu zhotovenú pomocou smartfónu do zariadenia LiPlay. Svoj obľúbený obrázok vo svojom smartfóne môžete ľahko vytlačiť na film instax a zdieľať ho s priateľmi. Fotoaparát tiež ponúka funkciu „Remote Shooting“, aby ste mohli jednoducho nasnímať skupinovú fotografiu, takže môžete použiť smartfón na „stlačenie“ spúšte, keď stojíte ďalej od fotoaparátu.

Fotoaparát sa môže pochváliť elegantným a štýlovým dizajnom. Je kompaktný a ľahký na prenášanie. Tlačidlá a voliče pre základné operácie, ako je spúšť a funkcia „Zvuk“, sú navrhnuté pre dokonalú funkčnosť. Mimoriadna pozornosť bola venovaná zdokonaleniu textúry fotoaparátu. Fotoaparát sa dodáva v troch farbách, z ktorých každá má iné povrchové spracovanie – či už je to reliéfna alebo hladká povrchová úprava.

Hybridný instantný fotoaparát Fujifilm

Hlavné rysy „LiPlay“

 

1. Najmenší a najľahší hybridný instantný fotoaparát v histórii série instax

LiPlay je prenosný hybridný instantný fotoaparát, ktorý obsahuje digitálne technológie. Fotoaparát s 2,7-palcovým LCD monitorom na zadnej strane umožňuje snímanie fotografií so živým náhľadom a výber obrázkov na tlač. Fotoaparát tiež ponúka možnosť nastavenia jasu na základe kompenzácie expozície, ako aj šiestich filtrov na spracovanie fotografií, napr. v sépiovom tóne alebo čiernobielo.

2. Nová funkcia „Zvuk“

Funkcia nahrávania zvuku vo fotoaparáte umožňuje nahrávať až 10 sekúnd zvuku. Funkcia konvertuje zvukové dáta na QR kód a vytlačí ich na fotografiu. Naskenujte QR kód pomocou čítačky QR kódov na vašom smartfóne a prehrajte zvukovú správu. Tlač fotografie so zapísanou správou vám umožní odovzdať vaše pocity osobe, ktorá fotografiu prijíma, čím sa scéna stane nezabudnuteľnou. Prípadne fotografujte na pláži a pripojte zvuk vĺn, ktorý vám pripomenie fotografovanú situáciu, aby spomienka zostala živá.

3. Funkcia „Priama tlač“ slúži na používanie fotoaparátu ako tlačiarne pre smartfóny

Snímky uložené v smartfóne je možné preniesť do fotoaparátu cez Bluetooth*5 a vytlačiť. Pred prenosom môžete obrázky zväčšiť alebo otočiť.

Hybridný instantný fotoaparát Fujifilm

4. Funkcia „Remote Shooting“ na snímanie snímok ak stojíte ďaleko od fotoaparátu

Táto funkcia vám umožňuje „stlačiť“ spúšť pomocou smartfónu, keď stojíte ďalej od fotoaparátu. Snímky nasnímané na diaľku možno tiež vytlačiť na mieste. Táto funkcia je užitočná najmä pre skupinové fotografie alebo ak chcete dosiahnuť dynamický efekt fotografovaním z vysokých alebo nízkych uhlov.

5. Široká škála rámikov a filtrov

Fotoaparát obsahuje desať dizajnových rámikov, ktoré je možné zapnúť počas alebo po odfotografovaní tak, aby boli začlenené do obrázka na tlač. Stiahnite si do vášho smartphonu aplikáciu „instax mini LiPlay“ (bezplatne), aby ste si mohli vychutnať 20 ďalších dizajnérskych rámčekov.

6. Štýlový dizajn tela fotoaparátu

Atraktívny tvar tela fotoaparátu je doplnený o rôznu povrchovú úpravu pre každú z troch farebných variácií v dizajnovom prístupe, ktorý venuje veľkú pozornosť aj vášmu hmatovému zmyslu. Verzia Stone White má hrubý povrch podobný kameňu, ktorý sa dosahuje špeciálnym postrekom. Verzia Elegant Black má na povrchu fotoaparátu výraznú reliéfnu povrchovú úpravu, zatiaľ čo verzia Blush Gold oslňuje hladkým lesklým povrchom.

Hybridný instantný fotoaparát Fujifilm

Dostupnosť a ceny

 

Nový hybridný instantný fotoaparát „instax mini LiPlay“ bude dostupný od 14. júna za maloobchodnú cenu 169 EUR. Mini-formát film „CONFETTI“ sa bude predávať za 9,99 EUR, zatiaľ čo Square film „Star-illumianation“ bude stáť 10,99 EUR.

Hybridný instantný fotoaparát Fujifilm

(Zdroj: Tlačová správa Fujifilm)