Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung Wall Luxury: Gigantický 292 palcový Micro LED televízor

Samsung Wall Luxury: Gigantický 292 palcový Micro LED televízor
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 6. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejskí vývojári zo spoločnosti Samsung už minulý rok odhalili 146 palcový modulárny displej The Wall. Po ňom nasledovala 219 palcová verzia, ktorá ohúrila návštevníkov tohtoročnej výstavy CES. Masívna obrazovka s technológiou Micro LED však tentoraz trhá rekord s uhlopriečkou až 292 palcov.

Nová modulárna obrazovka Wall Luxury je založená na technológii displeja Micro LED, ktorá sa od komerčných LCD televízorov líši v tom, že namiesto toho, aby sa LED podsvietenie prenášalo cez LCD panel, jednotlivé pixle displeja Micro LED sa skladajú z jednotlivých LED diód. Je to niečo podobné ako sú tabule na štadiónoch, no oveľa väčšom meradle.

Táto technológia má výhodu v tom, že produkuje dokonalú čiernu farbu a má v podsate nekonečný kontrastný pomer, pretože jednotlivé pixle / LED diódy môžu byť úplne vypnuté, rovnako ako je tomu v prípade OLED displejov.

Samsung Wall Luxury

Modulárna povaha technológie umožňuje zväčšenie veľkostí obrazoviek pridaním ďalších modulov Micro LED, čo znamená, že spoločnosť Samsung môže ponúkať televízor v rôznych veľkostiach a pomeroch, počnúc od 73 palcového displeja s rozlíšením 2K, až do obrovskej uhlopriečky 292 palcov (približne 7,4 metra) s rozlíšením 8K.

Televízor disponuje technológiou umelej inteligencie, ktorá dokáže prevzorkovať obraz v rozlíšení 4K na rozlíšenie 8K. Okrem toho disponuje aj technológiou Quantum HDR a vlastným procesorom Quantum Processor Flex pre optimalizovanie kvality obsahu podľa scény bez ohľadu na zdroj.

Samsung Wall Luxury

Displej dosahuje maximálny jas 2 000 nitov a jeho obnovovacia frekvencia je 120 Hz. Životnosť LED diódy v displeji by mala byť 100 000 hodín, čo je približne 11,4 roka, ak necháte displej svietiť 24 hodín denne. A to je aj cieľom spoločnosti Samsung, aby sa obrazovka nemusela nikdy vypínať. Ak ju nepoužívate ako televízor, displej sa prepne do režimu Ambient, ktorý slúži ako digitálne plátno zobrazujúce všetko od obrazov a fotografií až po umelecké videá.

Nový televízor Wall Luxury bude pritom od budúceho mesiaca k dispozícii po celom svete. Zdobiť obývačku môže za predpokladu, že má záujemca dostatočne veľkú stenu a peniaze pre neho nehrajú rolu. Spoločnosť Samsung zatiaľ neuviedla informácie o cenách, no treba zrejme očakávať, že za televízor Wall Luxury zaplatíte sumu podobnú ako za luxusné auto.

Samsung Wall Luxury