Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Budúcnosť upratovania: Robotický vysávač Roomba s9+ a mop Braava jet

Budúcnosť upratovania: Robotický vysávač Roomba s9+ a mop Braava jet
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 6. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Americký výrobca iRobot predstavil dva nové revolučné roboty, ktoré dokážu spolupracovať a prinášajú najhlbšie možné čistenie v domácnostiach už aj na Slovensku. Robotický vysávač Roomba s9+ s automatickou vyprázdňovacou stanicou Clean Base má tvar navrhnutý na maximálny dosah do kútov a je najinteligentnejším, najvýkonnejším a najhlbšie čistiacim robotom Roomba doteraz. Robotický mop Braava jet m6 si vďaka pokročilým navigačným a mapovacím schopnostiam poradí s viacerými miestnosťami a veľkými priestormi.

Oba roboty spoločne využívajú technológiu Imprint Link, pomocou ktorej sa medzi sebou rozprávajú a vedia automaticky vysávať a následne mopovať, bez akéhokoľvek zásahu používateľa. Rolls-Royce v segmente robotických vysávačov uvádza na slovenský trh výhradný distribútor značky iRobot pre Slovensko, spoločnosť Play Electronics, s. r. o.

„V roku 2018 iRobot priniesol robot s pamäťou a automatické vyprázdňovanie zásobníka pre robotické vysávače Roomba a zaviedol úroveň automatizácie bezobslužného čistenia, ktorá predtým v domácich robotoch nebola nikdy použitá,“ povedal Colin Angle, predseda a CEO iRobot. „S uvedením Roomba s9+ a Braava jet m6, iRobot dosiahol ďalší míľnik automatizácie v domácich robotoch. Zákazníci nielenže môžu zabudnúť na vysávanie na celé týždne, ale ich robotický vysávač a mop teraz môžu pracovať spoločne – automaticky vysávať a následne mopovať – bez akéhokoľvek zásahu užívateľa.“

„Robotický vysávač Roomba s9+ a robotický mop Braava jet m6 sú najpokročilejšími robotmi, ktoré kedy iRobot vyrobil a aktuálne sú najlepšími čistiacimi robotmi na trhu ,“ povedal Christian Cerda, COO iRobot. „Zákazníci, ktorí požadujú vysoký výkon a detailné čistenie ocenia vynikajúci sací výkon robota Roomba s9+ a jeho schopnosť vysávať aj hlboko v kútoch, kde sa nečistoty skrývajú. Mapovanie a navigačná inteligencia Braava jet m6, spolu s pokročilými funkciami čistenia, poskytujú zákazníkom robota, ktorý dokáže mopovať celú domácnosť.“

Robotický vysávač iRobot Roomba s9+.

Robotický vysávač iRobot Roomba s9+.

Roomba s9+ sa pritisne k stenám, dostane sa do kútov

 

Robotický vysávač Roomba s9+ s automatickou vyprázdňovacou stanicou Clean Base prináša používateľovi doposiaľ najhlbšie čistenie, a to vďaka pokročilému 3D senzoru, novému výkonnému systému čistenia a technológii PerfectEdge, ktorá zahŕňa 30% širšie gumené kefy na rôzne povrchy a špeciálne navrhnutú kútovú kefku. Každá z kief má gumené lamely, ktoré ostávajú v stálom kontakte s rôznymi povrchmi – od pevných podláh až po koberce. Sú flexibilné a prispôsobujú sa povrchu tak, aby zachytili všetko, od malých čiastočiek, ako napríklad prach a špina, až po vlasy a veľké nečistoty. Špeciálne navrhnutá kútová kefka má päť ramien, ktoré dokážu strhnúť špinu a nečistoty z hĺbky kútov a pozdĺž stien a nasmerujú ich do trasy robota, aby boli povysávané.

Roomba s9+ sa pýši novým výkonným systémom čistenia, ktorý má až 40x silnejšie sanie v porovnaní s predchádzajúcimi generáciami robotov Roomba. Keď Roomba s9+ deteguje koberec alebo rohož, spustí technológiu Power Boost, čím automaticky zvýši výkon vysávania, aby vytiahla špinu a nečistoty usadené hlboko vo vláknach koberca.

Robotický vysávač iRobot Roomba s9+.

Robotický vysávač iRobot Roomba s9+.

Patentovaný systém navigácie iAdapt 3.0 s technológiou vSLAM pomáha Roomba s9+ bezproblémovo a efektívne navigovať sa po domácnosti. Robot vie, kde už bol, a ktoré miesta ešte musí očistiť. Nový pokročilý 3D senzor na Roomba s9+ nepretržite, 25-krát za sekundu, sníma priestor priamo pred robotom. Pomocou neho sa robot dostane hlboko do kútov a čistí veľké otvorené oblasti. Používa inteligentné mapovanie Imprint, vďaka ktorému sa naučí pôdorys domácnosti a zákazník má úplnú kontrolu nad tým, ktoré miestnosti sa budú čistiť a kedy. Plán vysávania môže byť nastavený cez mobilnú aplikáciu iRobot HOME alebo zatlačením tlačidla CLEAN. Používateľ tiež môže spustiť čistenie hlasovým povelom cez zariadenia Alexa alebo Google Assistant.

Roomba s9+ používa prvý a jediný antialergénny systém pre roboty, ktorý zachytí špinu, prach a alergény a uzavrie ich, aby nemohli uniknúť z robota ani zo stanice Clean Base. Roomba s9+ využíva vysokoúčinný filter, ktorý zachytí 99% plesní, peľu a alergénov roztočov. Keď robot Roomba s9+ dovysáva, vráti sa do stanice Clean Base a automaticky vyprázdni obsah zásobníka do vrecka, ktoré uzavrie prach a špinu. Do vrecka stanice Clean Base sa zmestí až 30 zásobníkov plných nečistôt, takže používatelia môžu zabudnúť na vysávanie aj na celé týždne.

Robotický vysávač iRobot Roomba s9+.

Robotický vysávač iRobot Roomba s9+.

Brava jet m6 mopuje viacero miestností a veľké priestory

 

Braava jet m6 zabezpečí čisté podlahy voňajúce čistotou v celej domácnosti. Používateľ jednoducho založí čistiacu podložku – na mokré mopovanie alebo suché zametanie – a robot sa pustí do práce. Rovnako ako robot Roomba s9+, aj Braava jet m6 využíva navigáciu iAdapt 3.0 s technológiou vSLAM a inteligentné mapovanie Imprint. Vďaka tomu pozná pôdorys domácnosti a používateľ má úplnú kontrolu nad tým, ktoré miestnosti sa majú čistiť a kedy. Plán čistenia môže byť nastavený cez mobilnú aplikáciu iRobot HOME alebo zatlačením tlačidla CLEAN. Používateľ tiež môže spustiť čistenie hlasovým povelom cez zariadenia Alexa alebo Google Assistant.

Je vhodná na všetky typy pevných podláh, ako sú drevo, dlažba alebo kameň a jej tvar je navrhnutý na maximálny dosah do kútov. Znamená to, že dôkladne vyčistí nielen v kútoch, ale aj pozdĺž stien. Pokročilá navigácia zabezpečí, že sa pohybuje v efektívnom vzore, pričom sa naviguje okolo nábytku, kobercov a iných prekážok. Ak sa robotu počas čistenia vybije batéria pred ukončením čistiaceho cyklu, automaticky sa vráti na nabíjaciu stanicu, kde sa dobije a pokračuje v čistení, až kým je všetko hotové.

Robotický mop iRobot Braava jet m6.

Robotický mop iRobot Braava jet m6.

V režime mokrého mopovania s podložkou určenou na mokré mopovanie si poradí s lepkavými nečistotami, zažratou špinou a kuchynskou mastnotou. Používateľ môže pridať Braava jet čistiaci prostriedok na pevné podlahy pre dlhotrvajúcu sviežu vôňu. V režime suchého zametania využíva podložku určenú na suché zametanie, ktorá vďaka elektrostatickému náboju zachytí nečistoty, prach a zvieracie chlpy.

Keď Braava jet dokončí čistenie, používateľ sa nemusí obávať dotyku so špinavými čistiacimi podložkami. Jednoducho podrží robota nad smetným košom, stlačí tlačidlo na uvoľnenie podložky a tá spadne priamo do koša. V mobilnej aplikácii užívateľ tiež vidí reporty Clean Map. Pozrie si, kde všade jeho Braava jet m6 čistila a tiež ostatné detaily o jednotlivých čistiacich cykloch. Prateľné, opakovane použiteľné podložky sa dajú dokúpiť ako príslušenstvo.

Robotický mop iRobot Braava jet m6.

Robotický mop iRobot Braava jet m6.

Dynamické duo: Roomba povysáva, následne Braava jet mopuje

 

S uvedením robotov Roomba s9+ a Braava jet m6, iRobot uvádza aj novú generáciu prepojenej domácej automatizácie – technológiu Imprint Link. Tá umožňuje robotom medzi sebou inteligentne komunikovať – pracovať v poradí, aby všetko spravili. Vďaka technológii Imprint Link, Roomba s9+ a Braava jet m6 spolupracujú, čím prinášajú úplne novú úroveň čistenia – automatické vysávanie, následne mopovanie, bez akéhokoľvek zásahu používateľa.

Používateľ môže nastaviť prepojené čistenie cez mobilnú aplikáciu iRobot HOME, v ktorej si buď zvolí miestnosti, ktoré chce čistiť, alebo spustí čistenie celej domácnosti. Roomba s9+ vyrazí, povysáva zvolené miestnosti a vráti sa do stanice. V tom momente Braava jet m6 vyrazí zo svojej stanice a začne mopovať. Keď sa vysávanie a mopovanie dokončí, používateľ dostane notifikáciu na smartfón. Technológiu Imprint Link podporuje aj robotický vysávač Roomba i7+.

Robotický vysávač iRobot Roomba s9+ a robotický mop iRobot Braava jet m6.

Cena a dostupnosť

 

Robotický vysávač Roomba s9+ s automatickou vyprázdňovacou stanicou Clean Base bude dostupný od 27. júna 2019 na eshop.iRobot.sk za cenu 1499€ s DPH.

Robotický mop Braava jet m6 bude dostupný od 27. júna 2019 na eshop.iRobot.sk za cenu 599€ s DPH.

Kompletnú ponuku príslušenstva pre oba modely nájdete na stránke www.iRobot.sk.

Robotický vysávač iRobot Roomba s9+ a robotický mop iRobot Braava jet m6.

(Zdroj: Tlačová správa: iRobot)