Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mojipic pridá za sklo vášho auta hlasom ovládané animované obrázky

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 6. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Niektorým majiteľom áut sa páči predstava dať si na zadnú časť svojho automobilu nálepku s nápisom alebo obrázkom, ktoré vyjadrujú ich náladu, zmysel pre humor, oslavu športového tímu a ďalšie postoje. Moderným spôsobom ako sa vyjadriť bez nutnosti trvalého lepenia by sa mohol stať displej Mojipic, ktorý zobrazí rôzne animované emoji obrázky a dá sa dokonca ovládať hlasom.

Displej Mojipic sa dá ovládať prostredníctvom aplikácie, no tiež s pomocou hlasových príkazov pre digitálnych asistentov Siri alebo Google Assistant, čo má väčší zmysel aj z hľadiska bezpečnosti na cestách. Mojipic pritom poskytne používateľom možnosť si nechať zobraziť spoza skla svojho automobilu viac ako 1 500 rôznych emotikonov a emoji, z ktorých väčšina z nich je animovaná. Môžu to byť napríklad logá športových klubov, rôzne symboly, meme a ďalšie. Ak by aj to niekomu bolo málo, môže použiť sprievodnú mobilnú aplikáciu (iOS alebo Android) pre vytváranie vlastných statických obrázkov alebo animovaných GIF obrázkov.

Animovaný displej Mojipic.

No to stále nie je všetko. Používateľ si môže napríklad vytvoriť QR kódy pr podporu svojej webovej stránky, zobrazí si na aute svoje logo zdieľanej taxislužby alebo môže jednoducho Mojipic dať dolu zo skla a poskytnúť displej pre zábavu pre cestujúcich, ktorí sa môžu počas cesty hrať predinštalované 8-bitové hry v aplikácii. Tá je pritom schopná ovládať aj viac zariadení Mojipic súčasne, no nie je jasné, či to funguje aj v prípade hlasového ovládania.

Animovaný displej Mojipic.

Z pohľadu špecifikácií má Mojipic displej s rozlíšením 32 x 32 pixlov a jeho svietivosť je 6 000 kandela. Takže je dosť jasný, aby bol viditeľný aj pri intenzívnom dennom svete. Displej je umiestnený v tele zariadenia s rozmermi 140 x 153 mm, v ktorom si našla miesto aj nabíjateľná lítium-polymérová batéria s kapacitou 8 200 mAh. K dispozícii je päť metrov dlhý nabíjací kábel.

Animovaný displej Mojipic.

Ako už býva zvykom pri podobných odvážnych projektoch, aj Mojipic je súčasťou start-up kampane, konkrétne na portáli Indiegogo. Mohol by byť váš za finančnú podporu v sume 69 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bude 99 dolárov. Ak všetko pôjde podľa plánov, prvé kusy by mali byť k dispozícii pre podporovateľov kampane už v auguste tohto roku.

Animovaný displej Mojipic.