Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nové kompakty Canon PowerShot chcú nalákať mobilných fotografov

Nové kompakty Canon PowerShot chcú nalákať mobilných fotografov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 7. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Fotoaparáty v smartfónoch sa neustále zlepšujú a tak to vyzerá, že kompaktné fotoaparáty už nie sú pre spotrebiteľov také atraktívne. No spoločnosť Canon si to nemyslí a snaží sa nás o tom presvedčiť dvojicou nových kompaktov PowerShot série G, ktoré sa vyznačujú niektorými zaujímavými funkciami.

Záujem o kompaktné fotoaparáty medzi mobilnými fotografmi opadá, čomu napovedá aj to, že predchodcovia nových kompaktných fotoaparátov už sú na trhu dlhšiu dobu. Model PowerShot G7 X Mark II bol vydaný začiatkom roku 2016, zatiaľ čo model PowerShot G5 X uzrel svetlo sveta už v roku 2015.

Kompaktný fotoaparát Canon PowerShot G7 X Mark III.

No vývojári zo spoločnosti Canon to nevzdávajú a snažia sa spotrebiteľov nalákať modernými funkciami integrovanými v najnovších kompaktných fotoaparátoch PowerShot G7 X Mark III a PowerShot G5 X Mark II. Tie tak používateľom umožnia bezdrôtovo vysielať živý prenos na YouTube. Toto video môže pritom mať rozlíšenie až 4K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu bez orezania záberu, alebo rozlíšenie Full HD pri rýchlosti až 120 snímok za sekundu, čo poskytne takzvané spomalené videá.

Kompaktný fotoaparát Canon PowerShot G7 X Mark III.

Kompaktný fotoaparát PowerShot G7 X Mark III má rozmery 105,5 x 60,9 x 41,4 mm a váži 304 gramov. Používatelia si môžu priblížiť záber vďaka 4,2 optickému priblíženiu cez objektív so svetelnosťou F 1,8 – F 2,8. K dispozícii je i konektor pre pripojenie externého mikrofónu.

Model PowerShot G5 X Mark II má o niečo väčšie rozmery 110,9 x 60,9 x 46 mm a tiež nabral aj na váhe, ktorá stúpla na 340 gramov. Do výbavy dostal nový výsuvný OLED hľadáčik s rozlíšením 2,36 miliónov bodov, možnosť automatického zaostrovania prostredníctvom naklápateľného dotykového zadného displeja a 5x násobný optické priblíženie prostredníctvom objektívu so svetelnosťou F 1.8 – F 2.8.

Kompaktný fotoaparát Canon PowerShot G5 X Mark II.

Medzi spoločné rysy oboch nových kompaktov patrí 20,1 megapixlový 1 palcový CMOS snímač a obrazový procesor Digic 8, podpora obrazového formátu CR3 RAW pre široký dynamický rozsah a režim kontinuálne snímania 30 snímok za sekundu v RAW až do citlivosti ISO 12 800 (rozšíriteľnej na 25 600). Nechýba samozrejme bezdrôtové pripojenie prostredníctvom Wi-Fi a Bluetooth, HDMI výstup pre externé nahrávanie a port USB-C pre prenos dát a nabíjanie batérie.

Nové kompaktné fotoaparáty od spoločnosti Canon budú k dispozícii od augusta. Model PowerShot G7 X Mark III by sa mal predávať za maloobchodnú cenu 749, 99 dolárov, zatiaľ čo model PowerShot G5 X Mark II by mal stáť 899,99 dolárov.

Kompaktný fotoaparát Canon PowerShot G5 X Mark II.