Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Výber technologických zaujímavostí - Techpedia NEWS 98

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 7. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V krátkom video bloku vám prinášame technologické zaujímavosti a inovácie, ktoré si pre nás prichystali vedci, vývojári a výrobcovia z celého sveta.

Séria elektrických longboardov Evolve GTR využíva pre pohon dvojicu motorov s výkonom 1 500 wattov, ktoré sú vložené do zadných kolies. Batéria je ukrytá v priehradke pod doskou, pričom jej jednotlivé články sú rozdelené v štvordielnej konštrukcii. Vďaka tomu sa dokáže lepšie ohýbať spolu s doskou, čím jazdec získa väčšiu kontrolu nad longboardom aj pri ostrejšom zatáčaní. Model Bamboo GTR má dosku vyrobenú z vrstiev bambusu a skleneného vlákna, zatiaľ čo model Carbon GTR je vyhotovený v modernom štýle z uhlíkových vlákien. Oba modely sú vybavené vymeniteľnými kolesami pre jazdu po ceste alebo po teréne.

Nová vlajková loď výrobcu OnePlus, s označením 7 Pro, sa vyznačuje veľkým 6,67 palcovým AMOLED displejom s vysokou obnovovacou frekvenciou 90 Hz, spolu s podporou obrazovej technológie HDR+. V displeji sa navyše ukrýva integrovaná čítačka odtlačkov prstov. Pomer displeja k telu smartfónu je pritom viac ako 93 percent. Je to možné aj vďaka tomu, že telefón je vybavený zaujímavou funkciu výsuvnej prednej selfie kamery s rozlíšením 16 megapixelov. Zadnej strane dominuje trojitý fotoaparát s rozlíšením 48 megapixelov, ktorý zvláda pracovať aj v horších svetelných podmienkach a môže sa pochváliť optickou stabilizáciou obrazu či trojnásobným optickým priblížením.