Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

2. generácia streamovania hudby v jednom kompaktnom systéme

2. generácia streamovania hudby v jednom kompaktnom systéme
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 8. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Naim Audio pred niekoľkými mesiacmi uviedla druhú generáciu výkonného bezdrôtového hudobného systému Mu-so. Teraz sa rozhodla aktualizovať aj jeho kompaktnejšiu verziu Qb, ktorá prináša kvalitné streamovanie hudby z množstva rôznych zdrojov.

Druhá generácia bezdrôtového reproduktora Mu-so Qb získala niekoľko skromných dizajnových vylepšení, aby bola v súlade so štýlom svojho veľkého brata. Je postavená na rovnakej patentovanej platoforme pre streamovanie hudby. Dotykový ovládací panel v hornej časti rozsvieti displej, keď zabudovaný senzor deteguje približujúceho sa používateľa. Reproduktor Qb 2 sa dá samozrejme ovládať aj pohodlne prostredníctvom diaľkového ovládača alebo cez aktualizovanú mobilnú aplikáciu Naim.

Kompaktný bezdrôtový hudobný systém Naim Mu-so Qb 2.

Kompaktný hudobný systém Mu-so Qb 2 má rozmery 210 x 218 x 212 mm a do jeho tela boli vložené úplne nové meniče, ktoré boli optimalizované v spolupráci s audio odborníkmi zo spoločnosti Focal. Zvukový výstup má rovnakú silu 300 wattov ako pri prvej generácii reproduktora, no vývojári vylepšili mozog systému, ktorý získal viacjadrový DSP procesor, ktorý má až 10 násobne vyšší výkon oproti predchádzajúcemu modelu.

Systém dokáže spracovať hudobné súbory až do rozlíšenia 32 bitov / 384 kHz a môže streamovať hudbu UPnP, AirPlay 2, Spotify Connect, TIDAL. Zahrnutý je i Chromecast pre prístup k ešte väčšiemu množstvu streamovacích služieb. Prenos môže prebiehať bezdrôtovo cez aktualizované Wi-Fi 802.11ac rozhranie alebo cez staršiu technológiu Bluetooth 4.2. K dispozícii je aj možnosť káblového pripojenia k internetu cez ethernetový port. Používateľ tiež môže prehrávať hudbu zo zariadení pripojených cez USB port alebo cez optický vstup z televízora v obývačke.

Kompaktný bezdrôtový hudobný systém Naim Mu-so Qb 2.

Nechýba podpora prehrávania hudby vo viacerých miestnostiach naraz s jednotkami bezdrôtových reproduktorov prvej aj druhej generácie, ktoré prepojí mobilná aplikácia pre operačné systémy iOS a Android. Tento režim je tiež možný s reproduktormi kompatibilnými s AirPlay 2 alebo s Chromecast zariadeniami. No a poteší i podpora softvérového komponentu Roon.

Druhá generácia kompaktného bezdrôtového reproduktora Naim Mu-so Qb bude v predaji od 2. septembra za odporúčanú maloobchodnú cenu 899 dolárov.

Kompaktný bezdrôtový hudobný systém Naim Mu-so Qb 2.