Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Asokee zmení vašu akčnú kameru GoPro na klasický fotoaparát

Asokee zmení vašu akčnú kameru GoPro na klasický fotoaparát
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 8. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci je GoPro Hero jednou z najlepších kompaktných akčných kamier, tvar tohto zariadenia sa diametrálne odlišuje od štandardných fotoaparátov, ktoré sme zvyknutí bežne používať. Britskí vývojári zo spoločnosti Overlab sa to rozhodli zmeniť a prišli s nápadom vytvoriť puzdro pre GoPro kamery.

Nové puzdro s názvom Asokee je navrhnuté tak, aby vyhovovalo pre modely akčných kamier GoPro Hero 5, 6 a 7. Puzdro je vyrobené z kombinácie hliníka 6061 a ABS plastu, pričom obidva použité materiály sú recyklované. Akčná kamera GoPro a dodávaný adaptér pre mikrofón sa vložia do tvarovaných priestorov v polovici puzdra. Potom sa už len priloží druhá polovica puzdra a všetko sa uzavrie a zaistí prostredníctvom skrutky.

Používatelia sú stále schopní vidieť LCD displej na svojej akčnej kamere GoPro Hero, no prístup k jej funkciám majú aj pomocou uspokojivého kliknutia tlačidla na boku puzdra. Podobné tlačidlo umiestnené hore na puzdre poslúži pre spustenie a zastavenie snímania s kamerou GoPro v puzdre.

Puzdro Asokee pre akčné kamery GoPro Hero

Medzi ďalšie funkcie puzdra Asokee patrí horný montážny držiak pre svetlá alebo mikrofóny tretích strán, zatiaľ čo na spodnej časti puzdra je umiestnený štandardný 1 / 4 palcový závit pre statívy a ručné držiaky. Nad objektív kamery sa dajú umiestniť 52 mm filtre a vpredu puzdra je otvor, ktorý sprístupní stavovú obrazovku. Na spodnej strane sa používateľ dostane k portu pre mikrofón, pamäťovej karte a môže tu zapojiť napájací kábel. Na puzdre sa nachádzajú aj otvory pre upevnenie voliteľného ramenného popruhu. Samotné puzdro bez kamery váži 144 gramov.

Puzdro Asokee pre akčné kamery GoPro Hero

Puzdro Asokee pre akčné kamery GoPro Hero sa dá získať prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter za finančnú podporu v sume 37 GBP (približne 40,7 EUR). Za 15 EUR navyše bude k puzdru pribalený ramenný popruh, za 14 EUR navyše získate k puzdru krátky statív a za ďalších 25 EUR získate k puzdru súpravu troch filtrov pre objektív. Ak sa podarí vyzbierať dostatok finančných prostriedkov pre spustenie výroby, prvé kusy by sa mali začať dodávať podporovateľom kampane niekedy v priebehu decembra tohto roku.

Puzdro Asokee pre akčné kamery GoPro Hero