Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Laserový projekčný TV systém Epsonu LS500 potláča okolité osvetlenie

Laserový projekčný TV systém Epsonu LS500 potláča okolité osvetlenie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Projektory s veľmi krátkou premietacou vzdialenosťou sa dajú umiestniť hneď vedľa steny, no niekedy okolité svetelné zdroje môžu spôsobiť, že obraz bude vyzerať vyblednutý. Projekčný laserový systém Epson LS500 je však dodávaný so špeciálnou obrazovkou, ktorá je navrhnutá tak, aby potláčala takéto rušenie obrazu svetlom.

Spoločnosť Epson nazýva svoj laserový projektor LS500 s veľmi krátkou premietacou vzdialenosťou ak laserový projekčný TV systém, pretože obrazovka môže byť umiestnená ako alternatíva k veľkým LCD alebo OLED televízorom. Výrobca tvrdí, že vlastnej projekčnej technológie 4K Pro-UHD 3LCD, dynamického kontrastného pomeru 2 500 000 : 1 a spracovania HDR prinesie používateľom „mimoriadne jasný, farebný a ostrý obraz“.

K diaľkovému ovládaniu sa pridáva ovládanie hlasom prostredníctvom Asistenta Google. Vďaka operačnému systému Android TV môže používateľ sledovať obľúbené filmy, seriály a videá zo streamovacích služieb, ako napríklad Netflix, HBO či YouTube. Streamovacie zariadenia a herné konzole sa dajú pripojiť cez 18 Gbps HMDI 2.0 port s podporou ARC.

Laserový projekčný TV systém Epson LS500.

Aby nebol zážitok zo sledovania narušený horším obrazom kvôli okolitému osvetleniu, prináša spoločnosť Epson riešenie v podobe obrazovky Ambient Light Rejecting s uhlopriečkou 100 alebo 120 palcov. Tá využíva technológiu optického vrstvenia, ktorá kompenzuje straty kvality premietaného obrazu spôsobené osvetlením v miestnosti.

Laserový projekčný TV systém Epson LS500 bude k dispozícii v prvom štvrťroku 2020 v bielej alebo čiernej farbe projektora. Cena za verziu so 100 palcovou obrazovkou bola stanovená na 4 999 dolárov, zatiaľ čo verzia so 120 palcovou obrazovkou bude stáť 5 999 dolárov.

Laserový projekčný TV systém Epson LS500.