Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Robotický čistič Window Wizard sa prisaje na špinavé okno

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci čistenie okien v domácnosti nemusí byť namáhavé, sú domy, kde sú okná veľké a vysoké, takže ich čistenie už môže byť náročné. Pomôcť by mohol v takom prípade napríklad robot Window Wizard, ktorý je navrhnutý tak, aby svojim autonómnym pohybom dôkladne vyčistil sklá okien v domácnosti.

Robot Window Wizard, ktorý vytvorila spoločnosť Limodo, sa najprv naplní čistiacou kvapalinou podľa vlastného výberu a ho používateľ na zvislú okennú tabuľu. Robot následne priľne k sklu s pomocou poháňaného sacieho systému. S použitím bezdrôtového diaľkového ovládača alebo mobilnej aplikácie pre operačné systémy iOS a Android si používateľ vyberie cestu pre čistenia okna, po ktorej chce, aby sa robot pohyboval.

Robotický čistič okien Limodo Window Wizard.

Po aktivácii zariadenie vyrazí po tejto ceste, pričom sa pohybuje s pomocou štyroch malých kolies a prostredníctvom vymeniteľných čistiacich podložiek stiera nahromadenú špinu. Systém detekcie hrán chráni robota pred nárazmi do okenných rámov a zároveň mu dáva vedieť, kedy sa má otočiť. Čistiaci robot Window Wizard je relatívne tichý a pri prevádzke produkuje menej ako 65 decibelov. Jeho rýchlosť čistenia je údajne až 1 meter štvorcový za 2,5 minúty.

Napájanie je zabezpečené predovšetkým 4 metrovým elektrickým káblom, ktorý vedie zo štandardnej zásuvky v stene. V situáciách, kedy by kábel jednoducho nedočiahol, príde na pomoc zabudovaná lítium-iónová 14,4 V batéria s kapacitou 650 mAh. Tá udrží robota na skle po dobu 30 minút, pričom do plnej kapacity sa nabije za 2 hodiny. Pre prípad, žeby sa robot z nejakého dôvodu uvoľnil zo skla, dá sa zabrániť nárazu na podlahu s použitím 4 metrovej bezpečnostnej šnúry, ktorá sa pripevní k robotovi a na hornú časť okna.

Robotický čistič okien Limodo Window Wizard.

Robotický čistič okien Window Wizard je súčasťou prebiehajúcej start-up kampane na portáli Indiegogo, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume 266 EUR. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 361 EUR. V prípade, že sa podarí vyzbierať dostatok financií pre rozbehnutie výroby, by sa robot mohol dostať k podporovateľom kampane už niekedy v novembri tohto roku.

Robotický čistič okien Limodo Window Wizard.