Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Polaroid Lab premení snímky zo smartfónu na instantné fotografie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci Polaroid stále vyrába instantné fotoaparáty, väčšina ľudí v dnešnej dobe zaznamenáva a uchováva spomienky prostredníctvom smartfónu. No v obrovskom počte snímok sa ťažko orientuje a tlačená fotografia má stále svoje čaro. Práve preto bola vytvorená malá tlačiareň Polaroid Lab, ktorá premení snímky z vášho smartfónu na fyzické instantné fotografie.

Instantná tlačiareň Polaroid Lab funguje v podstate jednoducho. Používateľ si vo svojom smartfóne vyberie snímok, ktorý chce zvečniť. Potom otočí smartfón tak, aby jeho displej smeroval nadol a umiestni ho na hornú časť tlačiarne tak, aby sa snímok nachádzal nad otvorom s optikou, ktorý rozmerovo vymedzuje oblasť budúcej instantnej fotografie.

Instantná tlačiareň Polaroid Lab.

Po stlačení veľkého červeného tlačidla na tlačiarni sa spustí proces tlače a snímka zobrazená na displeji smartfónu sa prevedie instantný fotografický papier Polaroid s použitím „kombinácie zrkadiel, svetla a jedinečnej chémie Polaroidu“. Potom sa hotová fotografia už len vyberie z predného slotu tlačiarne. Vďaka tomu používateľ získa z digitálnej snímky v smartfóne nádhernú analógovú fotografiu, ktorú si môže nalepiť napríklad na skrinku či dvere chladničky, pridať do albumu alebo si ju vystaviť kdekoľvek inde.

Instantná tlačiareň Polaroid Lab.

Spoločnosť Polaroid k svojej instantnej tlačiarni Polaroid Lab tiež vyvinula mobilnú aplikáciu, ktorá umožní používateľom si nastaviť koláže z fotografií a využiť tiež možnosti technológie rozšírenej reality.

Instantná tlačiareň Polaroid Lab sa dostane do predaja budúci mesiac. Jej cena bola stanovená na 129,99 EUR. Tlačiareň je kompatibilná s farebným instantným fotografickým filmom Polaroid i-Type, ktorý si používateľ musí samostatne zakúpiť.

Instantná tlačiareň Polaroid Lab.