Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Šikovná ručná mini tlačiareň PrinCube tlačí na rôzne povrchy

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 11. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vývojári zo spoločnosti The God Things sa rozhodli zmeniť tradičný prístup tlače a vytvorili zariadenie PrinCube. Pod týmto názvom sa podľa ich slov ukrýva najmenšia mobilná farebná tlačiareň na svete, ktorá sa môže pochváliť tým, že okrem papiera tlačí aj na iné povrchy.

Ručná mini tlačiareň PrinCube komunikuje prostredníctvom Wi-Fi pripojenia so sprievodnou aplikáciou na smartfónoch s operačným systémom iOS a Android, alebo na počítači používateľa. Pomocou tejto aplikácia môže používateľ vytvárať farebný text alebo importovať text, fotografie či inú grafiku, ktoré sa potom bezdrôtovo prenesú do zabudovanej pamäte v malej atramentovej tlačiarni.

Ručná farebná tlačiareň PrinCube.

PrinCube dokáže tlačiť na takmer každom hladkom povrchu. Tlač zvoleného obsahu prebieha tak, že používateľ ručne pohybuje s tlačiarňou vo vodorovnom smere. K výbave patrí aj pomocné pravítko, ktoré používateľovi pomáha tlačiť fotografie alebo väčšiu grafiku vo viacerých horizontálnych pásoch alebo tlačiť správy skladajúce sa z viacerých riadkov textu.

Integrovaná lítiová batéria s kapacitou 900 mAh sa prostredníctvom USB nabije do plnej kapacity za približne dve hodiny. Poskytne potom až šesť hodinovú výdrž. Jedna trojfarebná atramentová kazeta pritom vydrží plne tlačiť na 415 kusov papiera formátu A4. Samotná tlačiareň váži iba 160 gramov, vrátane náplne a má odnímateľný spodný kryt, ktorý chráni tlačovú hlavu, keď je zariadenie uložené napríklad vo vrecku nohavíc alebo niekde inde.

Ručná farebná tlačiareň PrinCube.

Miniatúrna farebná tlačiareň PrinCube sa dá získať prostredníctvom start-up kampane na portáli Indiegogo za finančnú podporu v sume 99 euro. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 180 euro. Vývojárom sa doteraz podarilo vyzbierať neuveriteľných viac ako 2 660 000 euro, pričom požadovaná čiastka bola len 9 050 euro. Dodávka prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala tak začať už tento mesiac.

Ručná farebná tlačiareň PrinCube.