Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Bublinové puzdro pre snímanie 360 stupňovými kamerami pod vodou

Bublinové puzdro pre snímanie 360 stupňovými kamerami pod vodou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 11. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Záznam z 360 stupňových videokamier umožní divákovi sa priamo ponoriť do snímaného prostredia a zvyšuje tak jeho zážitok. Keď sme už pri tom ponorení, práve podvodné zábery môžu patriť medzi najzaujímavejšie. Aby bolo ich snímanie bezproblémové, vzniklo špeciálne puzdro 360bubble Deep.

Hoci sú niektoré 360 stupňové kamery už vodotesné, ich šošovky nefungujú dobre pri podvodnom snímaní. Nové zariadenie 360bubble Deep, v podobe guľovitého puzdra z priehľadného akrylátu dokáže údajne opticky korigovať toto obmedzenie. Používatelia začnú umiestnením 360 stupňovej kamery tretej strany dovnútra puzdra a následne spoja k sebe dve kopulovité polovice s pružinou, čím sa zaistí vode odolné tesnenie.

Vodotesné puzdro 360bubble Deep pre 360 stupňové kamery.

Potom sa pribalené polypropylénové lano pripevní k jednému z viacerých vonkajších bodov pre jeho uchytenie. Druhý koniec lana drží používateľ v ruke alebo ho pevne ukotví na dno. Keďže je puzdro prirodzene vytláčané k vodnej hladine, je k jeho ukotveniu potrebné pripevniť asi 3 kilogramy závažia dodaného používateľom.

Ako náhle je všetko pripravené, vodotesné puzdro 360bubble Deep sa údajne dokáže ponoriť až do maximálnej hĺbky 150 metrov bez toho, aby došlo k prieniku vody dovnútra. Puzdro je dodávané s dvomi vymeniteľnými držiakmi na kamery, z ktorých jeden je kompatibilný s modelmi GoPro Fusion a Max, zatiaľ čo druhý je vhodný pre modely kamier, ako sú napríklad Insta360 One X či Ricoh Theta Z1 a iné.

Vodotesné puzdro 360bubble Deep pre 360 stupňové kamery.

Vodotesné puzdro 360bubble Deep pre 360 stupňové kamery sa dá momentálne získať prostredníctvom finančnej podpory start-up kampane na portáli Kickstarter za 660 GBP (približne átAk máte záujem získať Deep 360bubble Deep, môžete to urobiť prostredníctvom svojej kampane Kickstarter. Vyžaduje sa zástava 660 GBP (približne 770 EUR), pričom distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane sa odhaduje na apríl 2020. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 900 GBP (1 050 EUR). Z toho vyplýva, že puzdro je skôr vhodné pre profesionálnych tvorcov 360 stupňového obsahu.

Vodotesné puzdro 360bubble Deep pre 360 stupňové kamery.