Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Podvodný dron BW Space Pro získal 4K kameru so 6-násobným priblížením

Podvodný dron BW Space Pro získal 4K kameru so 6-násobným priblížením
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 12. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínsky výrobca Youcan Robot modernizoval svoj pôvodný model podvodného dronu BW Space a nový model s prívlastkom Pro sa tak môže pochváliť nielen kompaktnejšími rozmermi a vylepšeným pohonom, ale najmä 4K kamerou vybavenou 6-násobným optickým priblížením.

Rovnako ako jeho predchodca, aj nový podvodný dron BW Space Pro je schopný ponoru pod vodnú hladinu do hĺbky až 100 metrov. Odtiaľ môže prenášať video a prijímať príkazy prostredníctvom káblu, ktorý vedie k Wi-Fi zosilňovaču. Používateľ sa môže nachádzať kdekoľvek v okruhu 500 metrov od Wi-Fi zosilňovača a ovládať BW Space Pro pomocou diaľkového ovládača s dvomi páčkovými ovládačmi a s posuvnými klipmi pre uchytenie tabletu alebo smartfónu. Používateľ ovláda podvodný dron cez mobilnú aplikáciu pre operačné systémy iOS alebo Android.

Podvodný dron BW Space Pro 4K Zoom.

Model podvodného dronu BW Space Pro má kompaktnejšie telo ako originál a súčasne získal ďalší vertikálny pohon, takže teraz má celkovo dva vertikálne a dva horizontálne pohony. Pridanie sekundárneho vertikálneho pohonu umožňuje, aby zostal podvodný dron vo vodorovnej polohe pri stúpaní alebo klesaní, či aby sa mohol pohybovať vpred pri súčasnom nakláňaní nosa s kamerou o plus alebo mínus 45 stupňov. Táto schopnosť by mohla byť užitočná napríklad pri sledovaní rýb, ktoré sa pohybujú nad alebo pod dronom.

Podvodný dron BW Space Pro 4K Zoom.

Pre nakrúcanie krás podvodného života je model BW Space Pro vybavený kamerou so stabilizátorom, ktorá nakrúca v rozlíšení 4K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu. Kamera má po novom aj 6-násobné optické priblíženie, ktoré rovnako ako iné funkcie môže používateľ aktivovať na diaľku. K lepším záberom prispejú aj dve bodové svetlá, ktoré automaticky upravujú svoju intenzitu podľa podmienok okolitého osvetlenia pod vodou. Zabudovaná lítiová batéria s kapacitou 9 600 mAh vydrží na jedno nabitie v priemere štyri hodiny.

Podvodný dron BW Space Pro 4K Zoom je k dispozícii na stránkach výrobcu za cenu 1 999 dolárov.

Podvodný dron BW Space Pro sa dá ovládať pomocou diaľkového ovládača s dvomi páčkovými ovládačmi a LED displejom.