Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zostava OLED televízorov LG s lepším procesorom a 48-palcovou verziou

Zostava OLED televízorov LG s lepším procesorom a 48-palcovou verziou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejská spoločnosť LG si na výstavu CES v Las Vegas priniesla so sebou celú zostavu OLED televízorov pre rok 2020. Okrem nového rozmeru uhlopriečky 48 palcov pribudla do ponuky elegantných a štíhlych modelov aj úplne nová séria OLED televízorov „Gallery Series“, ktoré môžu na stene imitovať umelecké dielo.

OLED televízory zo série Gallery budú uvedené na trh vo veľkostiach uhlopriečky 55, 65 a 77 palcov. Spoločnosť LG tvrdí, že 65-palcový model má hrúbku len 20 milimetrov, pričom všetka elektronika je zabudovaná priamo v samotnom televízore a nie v samostatnej skrinke, ako je tomu v prípade televízorov LG Wallpaper. Séria Gallery je podobná televízorom Samsung Frame a teda umožní nastaviť televízor tak, aby v nečinnosti zobrazoval na stene rôzne umelecké diela.

Nová séria OLED televízorov LG Gallery

Pre spotrebiteľov, ktorí sa nezaujímajú o prémiové série OLED televízorov LG prichádza dobrá správa. Spoločnosť LG do roku 2020 predstavuje úplne novú veľkosť 4K OLED televízora, ktorý má uhlopriečku len 48 palcov. Pri tejto veľkosti údajne získate hustotu pixelov „porovnateľnú s hustotou 96-palcového 8K televízora“. Je pekné, že aj LG si uvedomuje, že niektorí ľudia vyžadujú o niečo menšie obrazovky a teraz si konečne môžu vychutnať kvalitu OLED panelov. Spoločnosť LG považuje 48-palcový model za ideálne premostenie medzi herným monitorom a televízorom v obývačke. Televízor si zachováva nízku odozvu okolo 13 ms a podporuje variabilnú obnovovaciu frekvenciu prostredníctvom technológií G-Sync od spoločnosti Nvidia alebo FreeSync od spoločnosti AMD.

Pre vylepšenie kvality obrazu vo svojich OLED televízoroch pre rok 2020 pritom LG zavádza nový režim Filmmaker. Zakázaním určitých efektov spracovania, napríklad vyhladenie pohybu, redukcia šumu a zaostrenie, pri súčasnom zachovaní správneho pomeru strán, farieb s snímkovania tak s režimom Filmmaker budú môcť OLED televízory LG verne kopírovať pôvodnú víziu režiséra.

OLED televízor LG s uhlopriečkou 48 palcov

OLED televízory LG získali tiež nový procesor 3. generácie Alpha 9, ktorý dokáže rozlišovať medzi rôznymi typmi objektov na obrazovke a aplikovať rôzne spracovanie na každú oblasť pre dosiahnutie optimálnej ostrosti a redukcie šumu. Procesor je tiež schopný rozpoznať „žáner“ obsahu na obrazovke a môže automaticky prepnúť na vhodný televízny režim pre šport, filmy, štandard (správy atď.) a animácie.

Tu je kompletný modelový rad OLED televízorov LG pre rok 2020:

Séria RX Signature (rolovateľná televízia): 65 palcov
Séria ZX Signature (8K OLED): 88 palcov, 77 palcov
Séria WX Signature (televízor OLED ako „tapeta“): 65 palcov
Séria GX Signature (nová séria Gallery): 77 palcov, 65 palcov, 55 palcov
Séria CX: 77 palcov, 65 palcov, 55 palcov, 48 palcov
Séria BX: 65 palcov, 55 palcov

Spoločnosť LG ako vždy vydáva aj rad LCD televízorov s technológiou NanoCell.

OLED televízory LG pre rok 2020 získali 3. generáciu procesora Alpha 9