Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Coolpix P950: Kompaktný 83-násobný megazoom od Nikonu

Coolpix P950: Kompaktný 83-násobný megazoom od Nikonu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dnešné moderné smartfóny majú už veľmi slušné fotoaparáty a tak mnohí spotrebitelia strácajú záujem o kompaktné fotoaparáty. Spoločnosť Nikon napriek tomu oznámila aktualizovaný model kompaktu Coolpix P950, ktorý chce zaujať najmä svojim až 83-násobným priblížením a vylepšenými schopnosťami záznamu.

Nový kompaktný fotoaparát Nikon Coolpix P950 je nástupcom modelu P900. Zaujímavé je, že je v podstate identický so svojim predchodcom, zrejme preto len menšia zmena v číslovaní. P950-tka používa rovnaký objektív, ktorý sa začína na ultraširokých 24 mm a končí ohromujúcimi 2 000 mm. Vo vnútri sa nachádza rovnaký malý 1 / 2,3 palcový 16 megapixelový CMOS snímač BSI.

Kompaktný fotoaparát Nikon Coolpix P950

Novinkou v aktualizovanom modeli je možnosť nakrúcania videí v rozlíšení 4K Ultra HD a ukladania statických snímok v RAW formáte. To znamená, že používateľ bude môcť dodatočnou úpravou vytiahnuť niektoré jemné detaily zo zašumenej snímky. Nikon tiež pridal väčší elektronický hľadáčik s vyšším rozlíšením, konektor pre použitie externého mikrofónu a bezdrôtový systém Nikon SnapBridge pre prenos snímok do smartfónu na ich zdieľanie.

Nikon Coolpix 950 bude k dispozícii od februára za cenu 799,95 dolárov.

Kompaktný fotoaparát Nikon Coolpix P950