Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Asistent Phyn sleduje spotrebu vody všetkých zariadení v dome

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Phyn predstavila v rámci podujatia CES Unveiled 2020 najnovší prírastok pre riešenie domáceho monitorovania vody. Inteligentný vodný asistent Phyn dokáže používateľa okamžite upozorniť, ak zistí únik vody kdekoľvek v domácnosti a poskytne mu podrobné informácie o tom, ako každé jedno zariadenie používa vodu.

Inteligentný vodný asistent Phyn sa od iným zariadení pre monitorovanie spotreby vody líši už tým, že jeho inštalácia si nevyžaduje inštalatéra a mal by ju bez problémov zvládnuť bežný používateľ. Namiesto toho, aby bolo zariadenie Phyn umiestnené v blízkosti hlavných rozvodov vodovodnej siete, pripája sa pod drezom v kuchyni k rozvodu teplej a studenej vody pre umývadlo.

Inteligentný vodný asistent Phyn

Po inštalácii sa Phyn pripojí k domácej Wi-Fi sieti a učí sa načúvať zvukom vody v domácnosti tak, že dokáže cez rozvody zaregistrovať mikroskopickú zmenu tlaku vody až 240 krát za sekundu pre každé jedno zariadenie v domácnosti. Takže ak používateľ pustí napríklad kohútik vo vani, vodný asistent Phyn to okamžite zaregistruje a ak voda dlhší čas vyteká, dá používateľovi cez mobilnú aplikáciu vedieť, že nechal pustenú vodu.

Inteligentný vodný asistent Phyn

Zariadenie Phyn tiež dokáže detegovať všetky druhy netesností potrubia v celej domácnosti, od drobných únikov v podobe presakovania alebo kvapkania, až po veľké úniky prúdov vody, ktoré môžu byť spôsobené napríklad prasknutým potrubím z dôvodu veľkého mrazu. Používateľ môže v sprievodnej mobilnej aplikácii spustiť diagnostickú inštalatérsku kontrolu, kedy treba vypnúť prívod vody. Táto kontrola je schopná zistiť celý rad skrytých nedostatkov, ako sú zlé tesnenia a poškodené rozvody. Samozrejme sa dá sledovať spotreba vody každého jedného pripojeného zariadenia v domácnosti na dennej a mesačnej báze, ako aj v priebehu času.

Inteligentný vodný asistent Phyn je už teraz k dispozícii za cenu 299 dolárov.

Inteligentný vodný asistent Phyn