Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Domáca párty s modulárnymi svetlami a reproduktormi Ikea

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
29. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pred viac ako dvoma rokmi oznámila spoločnosť Ikea spoluprácu so švédskou firmou Teenage Engineering pri vývoji série osvetľovacích a reproduktorových modulov pre mladých spotrebiteľov. Limitovaná edícia tohto modulárneho systému s názvom Frekvens bude uvedená do predaja od februára tohto roku.

Limitovaná edícia modulárneho svetelného a zvukového systému Frekvens obsahuje celkovo 27 modulov, ktoré je možné kombinovať a prispôsobovať tak, aby vytvorili jedinečný zvukový a svetelný zážitok, a prispôsobili sa individuálnemu štýlu a potrebám používateľa. No spoločnosť Ikea okrem toho neuviedla žiadne technické podrobnosti o výkone, ale pozrime sa teda na známe informácie o systéme.

Limitovaná edícia modulárneho svetelného a zvukového systému Frekvens.

Reproduktor Frekvens má rozmery 20 x 10 x 10 cm a je dodávaný v žlto-čiernej alebo v červeno-čiernej farebnej kombinácii. Používatelia si môžu prostredníctvom Bluetooth pripojenia prehrávať svoje obľúbené skladby zo smartfónu alebo iného zdrojového zariadenia, pričom integrovaná batéria v reproduktore má výdrž okolo 10 hodín na jedno nabitie. Na vrchnej časti reproduktora sa nachádza textilná rukoväť a pod otočným ovládačom hlasitosti sa nachdýza pasívny menič. Reproduktor je dodávaný so súpravou nôh, aby nepoškriabal váš nábytok. Tento modul vyjde na 69,99 dolárov.

Ľahkú základňu, ktorá pracuje s tromi batériami typu AAA, môžete mať za 10 dolárov, zatiaľ čo súprava reproduktorov a subwooferov je k dispozícii za 149 dolárov. K dispozícii je aj prenosný Bluetooth reproduktor s rozmermi 5 x 2,5 x 10 cm za 19,99 dolárov. Tento modul má na zadnej strane umiestnenú praktickú sponu na opasok.

Limitovaná edícia modulárneho svetelného a zvukového systému Frekvens.

Vďaka súprave príslušenstva za 17 dolárov si používateľ môže prispôsobiť 30 dolárový reflektor s LED diódou podľa svojej nálady alebo požiadaviek. Viacúčelový LED modul môže pulzovať svetlo v rytme prehrávanej hudby, pričom na prednej mriežke môže zobraziť jeden zo siedmych motívov. Tento modul stojí 40 dolárov. K reproduktorovým jednotkám môžu byť pripojené osvetľovacie moduly tak, aby tvorili jeden blok. K statívu za 59,99 dolárov môže byť pritom pripojených až sedem bodových svetiel alebo viacúčelových modulov.

Spoločnosť Ikea tiež navrhla množstvo produktov, ktoré sa dajú používať so zvukovými a svetelnými modulmi Frekvens, vrátane čajových hrnčekov, bubnov Cajon, pohovky či strieborného pršiplášťa.

Limitovaná edícia modulárneho svetelného a zvukového systému Frekvens.