Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ricoh podporuje vývoj inovatívnych 360 stupňových kamier

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 3. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Ricoh poskytla finančné prostriedky jednému zo svojich dizajnérskych tímov na vytvorenie ručnej 360 stupňovej kamery, pre ktorú založila aj novú firmu Vecnos. Inovatívna 360 stupňová kamera, ktorá sa podobá na väčšie pero, by mala byť k dispozícii koncom tohto roka.

Nová 360 stupňová kamera Vecnos je navrhnutá tak, aby vytvárala pohlcujúce spomienky. Vytvoril ju ten istý hlavný tím vývojárov, ktorý stál za 360 stupňovými kamerami zo série Theta od spoločnosti Ricoh. Najnovšia vlajková loď, model Theta Z1 sa pritom môže pochváliť 1-palcovým CMOS snímačom, ktorý je schopný nasnímať fotografie v rozlíšení 23 megapixelov a videá v rozlíšení 4K.

Ručná 360 stupňová kamera Vecnos.

O schopnostiach snímania pripravovanej 360 stupňovej ručnej kamery Vecnos zatiaľ toho nevieme veľa, no je vybavená tromi objektívmi, ktoré sú umiestnené po stranách a ďalším objektívom na vrchole kamery. Je pritom navrhnutá ako inovatívny spôsob zachytenia selfie a skupinových záberov tak, aby mohli používatelia ľahko zdieľať zachytené 360 stupňové fotografie a videá z rôznych udalostí na sociálnych sieťach.

Ručná 360 stupňová kamera Vecnos.

Štíhla 360 stupňová kamera sa podobá na väčšie pero a bezdrôtovo sa prepája so sprievodnou mobilnou aplikáciou, ktorá spája zachytený obsah do plynulého vizuálneho zážitku. Používateľ môže kameru ovládať jedným tlačidlom, pričom sa dá namontovať na stojan a umiestniť na stôl, podlahu či dokonca na stenu.

Pripravovaná ručná 360 stupňová kamera Vecnos je prvým produktom z radu nových špecializovaných kamier, softvéru a aplikácií od novo založenej spoločnosti Vecnos. Poodľa vyjadrenia vývojárov sa jej dočkáme koncom tohto roka. Cena zatiaľ nebola oznámená.

Ručná 360 stupňová kamera Vecnos.