Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S Polaroid Now sa k nám vracia legendárna instantná fotografia

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 4. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V dobe, keď môžeme okamžite vyhotoviť fotografiu vytiahnutím smartfónu a hneď ju aj digitálne zdieľať s priateľmi, za zdá byť instantný fotoaparát ako krok späť. No pre viacerých ľudí má fyzická fotografia stále svoje neodolateľné čaro. A práve pre nich je tu nový instantný fotoaparát Now pod ikonickou značkou Polaroid.

Spoločnosť Polaroid Corporation bola založená už v roku 1937 a pôvodne predávala polarizované slnečné okuliare. Svoje zvučné meno však spoločnosť získala najmä vďaka vývoju instantných fotoaparátov, ktoré po zosnímaní priamo zo svojho tela vytlačili farebnú fotografiu. Tieto fotoaparáty boli populárne po celom svete, no spoločnosť nakoniec v roku 2001 zbankrotovala.

Bola založená nová odnož spoločnosti, no keď vyhlásila, že už nebude vyrábať film pre fotoaparáty Polaroid, do projektu vstúpila firma Impossible Project. Tá pokračovala vývojom vlastného filmu a okamžitých kamier, kým v roku 2017 zmenila svoju identitu na Polaroid Originals. Teraz sa všetko vracia pod pôvodnú značku Polaroid a rovno vyšiel aj nový instantný fotoaparát Polaroid Now.

Instantný fotoaparát Polaroid Now.

Instantný fotoaparát Polaroid Now má rozmery 94 x 112,2 x 150,2 mm a je vyrobený z polykarbonátu a ABS. Je vybavený dvomi polykarbonátovými a akrylovými šošovkami s pevným ohniskom. Jedna má ohniskovú vzdialenosť 94,96 mm, zatiaľ čo druhá má ohniskovú vzdialenosť 102,35 mm. Instantný fotoaparát automaticky vyberie šošovku, ktorá je vhodná pre daný záber, pričom ponúka aj jednoduché automatické zaostrenie pre zaostrenie a nasnímanie záberu.

Instantný fotoaparát Polaroid Now.

Polaroid Now je napájaný lítium-iónovou batériou s kapacitou 750 mAh. Má režim samospúšte, režim dvojitej expozície a blesk s vákuovou trubicou. Instantný fotoaparát je pritom navrhnutý tak, aby bolo jeho používania jednoduché a používateľsky prívetivé.

Nový instantný fotoaparát Polaroid Now sa predáva vo viacerých farebných variantoch za cenu 99,99 dolárov.

Instantný fotoaparát Polaroid Now.