Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Výber technologických zaujímavostí - Techpedia NEWS 154

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 5. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V krátkom video bloku vám prinášame technologické zaujímavosti a inovácie, ktoré si pre nás prichystali vedci, vývojári a výrobcovia z celého sveta.

Mnohým ľuďom skráti čas cestovania aj multimediálna zábava. Napríklad sledovanie seriálov či filmov. Ak sa pre tento účel použije telefón, tablet alebo notebook, s mobilným kino zážitkom sa budete často deliť so svojim zvedavým prísediacim. A navyše obrazovka menších mobilných zariadení až toľko radosti neprinesie. Tieto problémy sa však snažia vyriešiť multimediálne okuliare, v ktorých sa obraz premieta len vám, akoby na plochu s uhlopriečkou niekoľko desiatok metrov.

Prenosné digitálne okuliare GOOVIS Young sú vybavené Micro-LED displejmi, s celkovým rozlíšením 3 840 na 1 080 bodov. Vďaka tomu si môže nositeľ vychutnať obľúbené filmy a seriály alebo si zahrať hry na virtuálnej obrazovke, ktorá je ekvivalentná obrazovke s uhlopriečkou viac ako 20 metrov, pri sledovaní zo vzdialenosti 20 metrov. Kompaktné okuliare s váhou len 200 gramov sa prostredníctvom USB-C kábla pripájajú k smartfónu, tabletu, notebooku či k počítaču. K dispozícii je aj voliteľný adaptér s HDMI a Lightning portami. Ostrý a detailný obraz si môžu vychutnať aj používatelia so slabším zrakom a to vďaka možnosti presného nastavenia dioptrií pre každé oko zvlášť. Vo väčšine prípadov tak netreba používať dioptrické okuliare.

Nepochybne sa nejednej žene stala situácie, pri ktorej zistila, až po odchode z domu, že make-up nie je dokonalý alebo muži pri holení brady vynechali nejaké miesto. Väčšina svetiel v kúpeľni totiž svieti príliš slabo alebo nerovnomerne osvetľuje tvár. V tomto smere by mohli pomôcť aj odnímateľné LED svetlá Lucere Lights. Tie sa magneticky pripájajú na silikónové základne, ktoré samé držia na skle zrkadla. Výška svetla na základni sa dá jednoducho upraviť tak, aby nastavenie vyhovovalo rôznym členom rodiny. LED svetlá Lucere dokážu imitovať denné svetlo a majú nastaviteľný jas s minimálnou svietivosťou od 500 luxov. Z oboch strán môžu teda rovnomerne osvetliť používateľa tak, aby tiene na jeho tvári neskryli žiadne nedostatky.