Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Výber technologických zaujímavostí - Techpedia NEWS 155

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 5. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V krátkom video bloku vám prinášame technologické zaujímavosti a inovácie, ktoré si pre nás prichystali vedci, vývojári a výrobcovia z celého sveta.

V dnešnom modernom svete je na dennom poriadku, že sa internet plní videami od nadšencov, ktorí chcú ukázať svetu svoje posolstvo. Vlogeri majú pritom k dispozícii množstvo technológií, ktoré ich videá vylepšia. K tým najnovším patrí i malá kamera, ktorá sa dokáže sama stabilizovať i počas chôdze a dokonca má výmenné objektívy.

Kamera IdolCam je špeciálne navrhnutá pre takzvaných vlogerov, ktorí tak môžu pohodlným spôsobom nakrúcať videá v rozlíšení až 4K, pri rýchlosti 30 snímok za sekundu. Pri rýchlych scénach pomáha 3-osový motorizovaný stabilizátor obrazu, pričom používateľ má k dispozícii dotykový displej, ktorý sa dá vyklopiť o 180 stupňov. Kamera Idolcam sa na svet môže pozerať cez vymeniteľný objektív s magnetickým uchytením. Na výber je objektív s efektom rybieho oka, širokouhlý alebo makro objektív, objektív pre snímanie v horších svetelných podmienkach či dokonca aj infračervený objektív. K dispozícii je tiež mäkké alebo bodové svetlo. Okrem vstaveného mikrofónu v kamere sa dá použiť aj voliteľný, externý mikrofón. Popri sprievodnej mobilnej aplikácii môže používateľ kameru ovládať v reálnom čase pomocou rádiového diaľkového ovládača.

Podvodný elektrický skúter Geneinno S2 je navrhnutý tak, aby používateľom uľahčil potápanie sa pod vodnou hladinou. Jeho dva 360 wattové motory zabezpečia až 10 kilogramov ťahu v dvoch nastaveniach rýchlosti 3,2 alebo 4,3 km / h. S podvodným skútrom sa dá ponoriť do maximálnej hĺbky 30 metrov, pričom zabudovaná batéria vydrží na jedno nabitie okolo 60 minút používania. Druhá generácia sa vyznačuje kompaktnejšími rozmermi a váhou len necelých 2,7 kilogramu. Používatelia môžu pomocou mobilnej aplikácie sledovať rôzne faktory, ako je aktuálna rýchlosť, hĺbka ponoru či stav nabitia batérie. Pre svoj smartfón tak budú potrebovať vodotesné puzdro. Dobrodružstvá pod vodou sa dajú zaznamenať pomocou integrovaného držiaka pre akčné kamery GoPro.