Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ricoh odhaľuje detaily o budúcej DLSR APS-C vlajkovej lodi Pentax

Ricoh odhaľuje detaily o budúcej DLSR APS-C vlajkovej lodi Pentax
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 5. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Ricoh sa po dlhšom čase rozhodla zverejniť niekoľko podrobností o svojej nadchádzajúcej vlajkovej lodi DSLR fotoaparátu Pentax s formátom APS-C. Ten sa môže pochváliť novým optickým hľadáčikom, vylepšeným automatickým ostrením a šikovnými úpravami dizajnu.

Vlajková loď bola prvýkrát predstavená pred rokom pri príležitosti 100. výročia značky Pentax. V poslednom oznámení uviedla spoločnosť Ricoh, že jej kompaktná digitálna zrkadlovka získala nový optický hľadáčik. Ten bol skonštruovaný pomocou špeciálneho skla, ktoré vývojári vybrali pre jeho vynikajúce refrakčné vlastnosti a 1,05-násobné zväčšenie pre náhľad záberov. Okolo hľadáčika je väčšie tesniace obloženie pre oko, aby sa používateľ cítil pri fotení pohodlne. Senzor pod hľadáčikom deteguje priblíženie oka a automaticky stlmí zadný LCD displej.

V porovnaní predchádzajúcimi modelmi by malo byť vylepšené automatické zaostrovanie, no okrem toho, že bude zodpovedať tomu, ktoré je v modeli Pentax K-1 Mark II, výrobca viacej neprezradil. Prisľúbil však vylepšenie ergonómie ovládacích prvkov, spolu s lepším sledovaním objektov v režime automatického ostrenia a zlepšením všetkých základných komponentov a systémov AF.

Vývojári zo spoločnosti Ricoh tiež pracujú na novom držiaku s batériou, ktorý poskytne ešte viac záberov na jedno nabitie a jednoduché požitie fotoaparátu pri fotení vo zvislej polohe, vrátane umiestnenia takých vecí, ako je duplikát ovládača ostrenia.

Zatiaľ nepomenovaná vlajková loď by mala byť oficiálne vydaná ku koncu tohto roka. Ďalšie informácie sa tak zrejme dozvieme až pri jej uvedení na trh. Spoločnosť Ricoh pritom dúfa, že súčasná pandémia COVID-19 nebude mať vplyv na naplánovanú výrobu.

Spoločnosť Ricoh zverejnila podrobnejšie informácie o pripravovanej vlajkovej lodi DSLR fotoparátu Pentax s formátom APS-C.