Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lifestylové televízory Samsung sa môžu stať ozdobou nielen v obývačke

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 7. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejskí vývojári zo Samsungu vytvorili zaujímavý modelový rad lifestylových televízorov. Niektoré z nich pritom vedia doslova splynúť s interiérom domácnosti, zatiaľ čo iné sa prispôsobili dnešným trendom a mladej generácii, ktorá je spätá s mobilnými technológiami. Tu sú ich novinky.

Je známe, že televízory Samsung používajú už dlhšiu dobu zobrazovaciu technológiu QLED, ktorá je založená na takzvaných kvantových bodoch. Vďaka nim sa tak vývojárom podarilo vylepšiť obraz, v porovnaní s klasickými LED panelmi.

„Tieto kvantové body v podstate dokážu presnejšie a kvalitnejšie vykresliť farebnú štruktúru. Taktiež dosahujú vlastne svietivosť, vysokú svietivosť panela a technológia QLED dokáže, vlastne ako jediná, zobraziť stopercentný objem farieb,“ vysvetľuje Miroslav Záhorec, Samsung Electronics CZ & SK.

Vybrané modely dostali do vienka aj technológiu Dual LED, ktorá využíva podsvietenie známe ako teplá a studená biela.

„Podľa obsahu, ktorý beží na televízore, tak vlastne televízor svieti týmito jednotlivými diódami a prispôsobuje v podstate ten obsah, kontrast a jas toho vlastne panelu tomu, aby ten obsah bol lepšie viditeľný, jasnejší.“

Z veľkej rodiny televízorov majú už aj spotrebitelia na Slovensku k dispozícii model The Sero. Cieli najmä na mladých, ktorým umožní prezerať si obsah, aj takým spôsobom, na aký sú zvyknutí zo svojich smartfónov.

„Ten televízor funguje tým spôsobom, že podľa toho obsahu, aký pozerám, či pozerám horizontálne alebo vertikálne video, tak podľa toho vlastne ten televízor má otáčací mechanizmus a otáča sa mi. A prispôsobuje sa mi vlastne ten obsah, ktorý zrkadlím z toho mobilného zariadenia.“

Otočný televízor dokáže zrkadlený obsah prepočítať až do rozlíšenia 4K a umocniť ho aj výkonným ozvučením.

„V tom samotnom stojane sa nachádza 4.1 kanálový systém, 60 wattov, piatich reproduktorov.“

Vďaka inovatívnemu otočnému systému si však môže The Sero nájsť uplatnenie aj mimo domácnosti.

„V rámci napríklad v hotelov, kde si to chcú využiť ako informačné tabule, poprípade v rôznych dizajnérskych štúdiách. Taktiež v rôznych salónoch, ako napríklad je svadobné salóny, kde ten užívateľ má možnosť si zároveň pozrieť nejaký obsah, nejaké fotografie vybrať a tak ďalej.“

Zaujímavým je aj model The Serif. Priťahuje pozornosť najmä svojim dizajnom. Môže tak byť súčasťou nábytku, či pôsobiť v priestore ako úplne samostatný prvok.

„Ten televízor má v podstate unikátny tvar. Keď si ho pozrieme vlastne z boku, je to v tvare písmena I. Je ho možnosť umiestniť buď na nožičky, ktoré sú v samotnom balení, do priestoru alebo taktiež ho vieme, bez tých nožičiek, položiť hocikde na poličku, na stôl.“

Televízory The Frame sú zasa navrhnuté tak, aby po skončení pozerania obsahu mohli na stene pôsobiť ako obrazy od svetoznámych umelcov.

„Je to televízor, ktorý vlastne disponuje tým, že má v rámci Art obchodu, Art Store, možnosť vlastne sprístupniť viac ako 1200 umeleckých diel. Taktiež je tam možnosť vlastne dať si tam vlastné fotografie.“

No vývojári išli s inováciami ešte ďalej. S najnovším modelom televízora The Terrace si tak môžeme užívať obsah aj vo vonkajšom prostredí.

„Má IPX55, čiže užívateľ sa nemusí báť nejakému vplyvu vody, prachu alebo slnečnému žiareniu. Svetelnosť panela je 2000 nitov, čo zabezpečuje vlastne viditeľnosť aj počas priameho slnečného žiarenia. Zahŕňa špeciálnu antireflexnú vrstvu, ktorá odráža tieto svetelné paprsky alebo efekty,“ dodáva Miroslav Záhorec, Samsung Electronics CZ & SK.

Lifestylová rodina televízorov Samsung dokazuje, že televízory nemusia byť len veľkou čiernou plochou medzi nábytkom. Okrem moderných technológií a inovatívnych funkcií tak dokážu estetickým spôsobom vyplniť priestor. A to nielen v obývačkách, ale dokonca už aj v exteriéri.