Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Olympus vydáva 4. generáciu svojho fotoaparátu pre začiatočníkov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 8. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Olympus oznámila v poradí štvrtú generáciu svojej základnej zrkadlovky OM-D E-M10. Tá je zameraná na začínajúcich používateľov, ktorí chcú prejsť zo smartfónov na fotoaparát s množstvom zaujímavých funkcií strednej triedy.

Najväčšou inováciou štýlového retro modelu fotoaparátu Olympus OM-D E-M10 IV je 3-palcový LDC dotykový displej s rozlíšením 1,04 milióna bodov. Je to prvý displej pre fotoaparáty zo série OM-D, ktorý sa špeciálne zameriava na selfie režim. Štvrtá generácia tiež získala 20,3-megapixelový Live MOS snímač formátu Micro Four Third (17,4 x 13 mm), ktorý spolupracuje s obrazovým procesorom TruePic VIII. Táto kombinácia prináša citlivosť ISO 80 - 6 400, ktorá sa dá rozšíriť až na 25 600, ako aj kontinuálne snímanie rýchlosťou až 15 snímok za sekundu. Fotoaparát sa môže tiež pochváliť schopnosťou záznamu videa v rozlíšení 4K pri rýchlosti až 30 snímok za sekundu. K dispozícii je aj záznam v rozlíšení Full HD pri rýchlosti až 60 snímok za sekundu.

Fotoaparát Olympus OM-D E-M10 Mark IV.

Fotoaparát OM-D E-M10 Mark IV sa môže pochváliť vylepšeným automatickým zaostrovaním s kontrastnou detekciou 121 ostriacich bodov. Nechýba ani detekcia tváre a očí, ktorú si vývojári prepožičali z modelu E-M1 Mk III. Chvenie fotoaparátu kompenzuje 5-osová stabilizácia obrazu posunu snímača. Používateľ má k dispozícii aj OLED hľadáčik s rozlíšením 2,36 milióna bodov a s tichým režimom uzávierky môže tajne zachytávať napríklad voľne žijúce zvieratá. Diaľkové ovládanie a bezdrôtový prenos údajov zabezpečia integrované technológie Wi-Fi 802.11n a Bluetooth LE.

Používatelia môžu využiť 28 scénických režimov, 16 umeleckých filtrov a ďalšie pomôcky pre kompozíciu záberov. Tieto nástroje tak poskytnú začiatočníkom možnosť zachytiť kvalitný záber s minimálnym úsilím. získať vynikajúci záber s minimálnym úsilím. Tí skúsenejší majú samozrejme možnosť sa pohrať s nastaveniami fotoaparátu.

Fotoaparát Olympus OM-D E-M10 Mark IV.

Štvrtá generácia zrkadlovky Olympus OM-D E-M10 sa dá predbežne objednať, pričom fotoaparát bude dostupný od 25. septembra. Cena len za telo bola stanovená na 699,99 dolárov. S objektívom M.Zuiko Digital ED 14-42 mm F3,5-5,6 EZiv si treba priplatiť ďalších 100 dolárov. Ak si záujemca zakúpi fotoaparát pred 1. novembrom, získa bezplatne aj štartovaciu sadu. Tá obsahuje puzdro na fotoaparát Olympus, prídavnú batériu BLS-50 a 32-GB SD kartu, v celkovej hodnote 99,99 dolárov.

Fotoaparát Olympus OM-D E-M10 Mark IV.