Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nikon premieňa svoje fotoaparáty na kvalitné webové kamery

Nikon premieňa svoje fotoaparáty na kvalitné webové kamery
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 8. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Rovnako ako iní výrobcovia fotoaparátov, aj spoločnosť Nikon sa rozhodla vydať softvér, ktorý umožní majiteľom viacerých modelov fotoaparátov tejto značky ich používať ako vysoko kvalitné webové kamery.

Súčasná pandémia koronavírusu zaznamenala prudký nárast online komunikácie medzi priateľmi a rodinou, ako náhradu za osobné stretnutia. To viedlo tiež k enormnému dopytu po dedikovaných webových kamerách, ktoré ponúkajú o niečo lepší výkon ako kamery integrované v notebookoch či v smartfónoch.

Používatelia, ktorí uviazli doma, pritom pravdepodobne svoju digitálnu zrkadlovku alebo bezzrkadlový fotoaparát príliš často nevyužívajú. Teraz však aj spoločnosť Nikon oznámila, že sa pripojila k iným výrobcom fotoaparátov a uviedla softvér pre vybrané modely fotoaparátov, ktorý umožní s nimi pracovať ako s vysoko kvalitnými webovými kamerami.

Softvér Webcam Utility Beta je k dispozícii na stiahnutie bezplatne. Na jeho používanie je potrebné mať 64-bitovú verziu operačného systému Windows 10. No a musíte byť majiteľom jedného z vybraných modelov fotoaparátov. V súčasnosti sú podporované bezzrkadlové fotoaparáty Z7, Z6, Z5 a Z50 a DSLR fotoaparáty D850, D780, D500, D7500 a D5600.

Tieto modely sa pripoja k počítaču alebo k notebooku cez USB a spustí sa a nakonfiguruje sa služba video chatu. Je tiež možné pripojenie aj cez kábel HDMI, no na jeho použitie budete potrebovať zariadenie pre záznam videa od tretích strán. Momentálne nie je zmienka o vydaní verzie softvéru pre používateľov počítačov Mac.

Softvér Webcam Utility Beta je dostupný pre vybrané modely fotoaparátov Nikon.