Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Optoma má 2. generáciu 4K projektora s integrovaným soundbarom

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 9. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Začiatkom minulého roka predstavila spoločnosť Optoma zaujímavé nastavenie systému domáceho kina prostredníctvom kombinácie soundbaru a projektora s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou. Výrobca teraz oznámil druhú generáciu systému pod názvom CinemaX P2, ktorý má v sebe integrovaný 4K laserový projektor.

Rovnako, ako v prípade predchádzajúceho modelu Optoma P1, aj nový model CinemaX P2 má rozmery 561 x 129 x 381 milimetrov a jeho váha sa dostala na 11 kilogramov. Projektor s veľmi krátkou projekčnou vzdialenosťou je schopný premietať obraz v rozlíšení 4K na plochu s uhlopriečkou až 120 palcov a to zo vzdialenosti len 42 centimetrov od steny či projekčného plátna. Má rovnaký jas 3 000 ANSI lúmenov, digitálne dvojnásobné priblíženie a získal aj podporu obrazovej technológie HDR10. Svetelný zdroj by mal pri bežnou používaní vydržať až 20 000 hodín.

4K laserový projektor a soundbar v jednom Optoma CinemaX P2.

Model P2 má integrovaný 40-wattový soundbar s podporou technológie Dolby Digital 2.0 pre dosiahnutie zvuku v kino kvalite. Obsahuje dva širokopásmové reproduktory, dva basové reproduktory a portované komory. Používatelia si môžu tiež vybrať z rôznych prednastavených režimov zvukových efektov: film, hudba, šport, hry a noc.

Nový model zvyšuje kontrast a farebné zobrazenie, s nárastom kontrastného pomeru na 2 000 000 : 1, a s až 12-bitovou farebnou hĺbkou a podporou farebných škál REC.709, DCI-P3 a REC.2020. Spoločnosť Optoma tvrdí, že toto vylepšenie by malo priniesť „bohaté, podrobné a realistické zobrazenie, tak ako si ho predstavovali režiséri“. Pre hráčov je k dispozícii aj režim Enhanced Gaming Mode, v ktorom je obchádzané spracovanie obrazu a kompenzácia pohybu pre dosiahnutie lepšej odozvy pri hraní hier.

4K laserový projektor a soundbar v jednom Optoma CinemaX P2.

Projektor CinemaX P2 používa operačný systém založený na Androide. Prostredníctvom bezdrôtových technológií Wi-Fi a Bluetooth 4.0 dokáže zrkadliť obsah z mobilného zariadenia, zatiaľ čo vstavaná aplikácia SmartFit umožňuje jednoduché nastavenie obrazu pomocou smartfónu používateľa. Integrácia s inteligentnou domácnosťou je tiež možná, vrátane podpory IFTTT a digitálnych hlasových asistentov Amazon Alexa a Asistent Google. A keď používateľ práve nesleduje filmy, P2 môže prostredníctvom platformy FRAMED ponúkať vizuálne vnemy v podobe umeleckých diel od digitálnych umelcov.

Nový 4K laserový projektor a soundbar v jednom Optoma CinemaX P2 je už teraz k dispozícii za cenu 3 299 dolárov.

4K laserový projektor a soundbar v jednom Optoma CinemaX P2.