Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prenosný hudobný prehrávač Kann Alpha poteší náročných poslucháčov

Prenosný hudobný prehrávač Kann Alpha poteší náročných poslucháčov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 9. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ľudia, ktorí nemajú hlboko do peňaženky a chcú, aby ich prenosný digitálny audio prehrávač bol robustný, mal ostrý dizajn a bol vybavený špičkovými technológiami, majú zrejme v hľadáčiku produkty spoločnosti Astell & Kern. Jej najnovší model Kann Alpha spĺňa všetky menované požiadavky a pridáva aj ďalšie funkcie.

Model Alpha je tretím produktom v modelovom rade prenosných hudobných prehrávačov Kann. Je vybavený integrovaným zosilňovačom pre slúchadlá, ktorý je údajne dostatočne výkonný na to, aby zvládal poháňaj aj slúchadlá pre najnáročnejších audiofilov, takže nebudú musieť kupovať osobitný zosilňovač.

Poslucháči si môžu zvoliť medzi nízkym, stredným a vysokým zosilnením pre presné dodanie energie. Prehrávač sa môže pochváliť rovnakým 12-V rms výstupom cez vyvážené pripojenie ako predchádzajúci model Kann Cube. No Alpha je prvým prehrávačom od spoločnosti Astell & Kern, ktorý prichádza s úplne nezašumeným 4,4 mm vyváženým výstupom pre slúchadlá. Spoločnosť tiež tvrdí, že s jej presluchom 141-dB sa nenájde žiadny iný prenosný prehrávač v tejto triede.

Prenosný digitálny hudobný prehrávač Kann Alpha.

Prenosný digitálny audio prehrávač má hliníkové telo, ktoré by malo potláčať šum, je poháňaný štvorjadrovým procesorom a má dva digitálno-analógové prevodníky ES9068AS usporiadané v duálnej mono konfigurácii. Alpha používa vlastnú verziu operačného systému Android 9 s podporou Android APK a výdrž batérie na jedno nabitie je udávaná na 14,5 hodiny prehrávania skladieb. Navigácia nastaveniach a ovládanie sa vykonáva prostredníctvom 4,1-palcovej dotykovej obrazovky s rozlíšením 720 x 1 280. Kapacita 64 GB integrovaného úložiska sa dá rozšíriť pomocou microSD karty s podporovanou kapacitou až 1 TB.

Prehrávač sa dodáva s bezdrôtovými prenosovými technológiami Wi-Fi 802.11n a Bluetooth. Je pritom údajne prvým prehrávačom výrobcu, ktorý disponuje Bluetooth 5.0. Táto technológia prináša väčšiu stabilitu bezdrôtového pripojenia a lepší dosah, spolu s podporou 24-bitových kodekov aptX HD a LDAC. na streamovanie obsahu vo vysokom rozlíšení. Medzi podporované streamovacie služby patria Amazon Music, Apple Music, Audible, Deezer, Spotify a SiriusXM.

Prenosný digitálny hudobný prehrávač Kann Alpha.

K dispozícii je tiež podpora pre autentizované prehrávanie zvukových súborov MQA Master Quality, ktoré sú uložené v prehrávači alebo v aplikácii Tidal. Alpha je schopná prehrávať súbory PCM s rozlíšením až 32 bitov / 384 kHz, ako aj súbory vo formáte DSD256. Samotný prehrávač má rozmery 68,3 x 117 x 25 milimetrov a váži 316 gramov. Získal pritom rovnaký druh otočného ovládača, ako model prehrávača A & futura SE200, kde farebne odlíšený kruh LED svetiel informuje používateľa o úrovni hlasitosti, typu prehrávaného súboru a dátového toku.

Prenosný digitálny hudobný prehrávač Kann Alpha sa začne predávať od budúceho mesiaca za cenu 1100 dolárov.

Prenosný digitálny hudobný prehrávač Kann Alpha.