Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Canon pripravuje praktickú monokulárnu kameru PowerShot Zoom

Canon pripravuje praktickú monokulárnu kameru PowerShot Zoom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 9. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Rovnako ako v prípade mini kamery Ivy Rec, ktorá bola integrovaná v tele s karabínou, aj teraz sa spoločnosť Canon rozhodla spustiť start-up kampaň na financovanie výroby novej netradičnej ručnej kamery. Nesie názov PowerShot Zoom, no tentoraz je dostupnosť obmedzená len na Japonsko.

Nová ručná kamera Canon PowerShot Zoom je tvarovaná ako malý monokulár s ovládacími prvkami ľahko dostupnými pre palec. Vo vnútri sa nachádza 12,1-megapixelový CMOS snímač, ktorý v kombinácii s obrazovým procesorom Digic 8 umožní nepretržite zachytiť až 10 statických snímok za sekundu. No citlivosť na svetlo ISO 100 až 3 200 znamená, že na nočné snímanie bude treba zrejme zabudnúť.

Ručná monokulárna kamera Canon PowerShot Zoom.

V tele je zoomovací objektív, ktorý umožňuje prepínaie medzi ohniskovými vzdialenosťami 100 mm a 400 mm (ekvivalent 35 mm), hoci horný koniec ohniskovej vzdialenosti sa dá s digitálnou pomocou zdvojnásobiť. Integrovaná technológia stabilizácie obrazu by mala pomôcť k plynulým a neroztraseným záberom. Samotná kamera má rozmery 33,4 x 50,8 x 103,2 milimetrov a váži len 145 gramov. Video nakrúca v rozlíšení 1080p pri rýchlosti záznamu až 29,97 snímok za sekundu.

Fotografie a videá sa dajú ukladať buď priamo na microSD kartu v kamere alebo sa cez Bluetooth 4.2 dajú bezdrôtovo odosielať do smartfónu so spustenou sprievodnou aplikáciou. K dispozícii je aj Wi-Fi 802.11n a tiež USB-C port pre káblový prenos dát a nabíjanie batérie.

Ručná monokulárna kamera Canon PowerShot Zoom.

Spoločnosť Canon si predstavuje novú kameru ako nástroj, ktorý môže byť užitočný pre zachytávanie spomienok napríklad na športových udalostiach alebo sa s ňou môže používateľ vybrať na pozorovanie vtákov a tak ďalej. Spoločnosť si pre financovanie výroby vybrala start-up platformu Majuake, kde sa jej už podarilo zabezpečiť limitovaný cieľ 500 podporovateľov. Distribúcia je naplánovaná na november.

Momentálne nič nenasvedčuje tomu, že by sa komerčný produkt po skončení kampane vyrábal vo väčších množstvách a ani nie je isté, že sa dostane na trh mimo Japonska. No kamera Ivy Rec bola tiež pôvodne uvedená na tejto platforme, takže sa uvidí, či sa nestane to isté aj s kamerou PowerShot Zoom.

Ručná monokulárna kamera Canon PowerShot Zoom.