Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

GoPro vydáva akčnú kameru Hero9 Black s plynulým záznamom v rozlíšení 5K

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 9. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pokiaľ ide o akčné kamery, zrejme každý pozná modely od spoločnosti GoPro. Tá práve ohlásila svoj najnovší prírastok Hero9 Black, ktorý sľubuje ostrejší, plynulejší a „priezračnejší“ videozáznam dobrodružstiev ako ktorýkoľvek z jeho predchodcov.

Nová akčná kamera GoPro Hero9 Black dokáže nakrúcať v rozlíšení až 5K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu, hoci je stále schopná nakrúcať v rozlíšení 4K pri rýchlosti 60 snímok za sekundu alebo v nižšom rozlíšení. Používateľ má teraz k dispozícii 8-násobne spomalený pohyb a statické snímky sú ostrejšie ako kedykoľvek predtým a dosahujú maximálne rozlíšenie až 20 megapixelov.

Akčná kamera GoPro Hero9 Black.

Systém digitálnej stabilizácie videa z predchádzajúceho modelu je späť, no teraz vo svojej tretej a plynulejšej inkarnácii, ktorá sa volá HyperSmooth 3.0. Medzi nové funkcie tejto verzie patrí schopnosť automatického udržiavania horizontu bez ohľadu na to, ako veľmi sa samotná kamera vrtí zo strany na stranu.

Okrem zvyčajného 2,27-palcového displeja na zadanej strane teraz pribudla aj 1,4-palcová obrazovka na prednej strane. Tá umožňuje vlogerom a ďalším používateľom si lepšie nastaviť kompozíciu svojich selfie záberov.

Akčná kamera GoPro Hero9 Black.

Medzi niektoré ďalšie funkcie akčnej kamery Hero9 Black patrí schopnosť ovládania pomocou hlasových pokynov, možnosť výmeny základného objektívu za super širokouhlý model, pripevnenie voliteľného príslušenstva, ako je mikrofón, LED svetlo alebo výklopný displej, a nakoniec schopnosť priameho prenosu vysielania videa v rozlíšení 1080p pri rýchlosti 30 snímok za sekundu. Kamera je vodotesná do hĺbky 10 metrov bez nutnosti použitia krytu a jej robustné telo si podarí aj s prípadnými pádmi či nárazmi. Hoci sa nespomína celková výdrž batérie, nech je akákoľvek, mala by byť teraz o 30 percent dlhšia ako predtým.

Akčná kamera GoPro Hero9 Black je už k dispozícii na stránkach výrobcu za cenu 449,99 dolárov.

Akčná kamera GoPro Hero9 Black.