Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vecnos uvádza 360-stupňovú ručnú kameru IQUI v tvare väčšieho pera

Vecnos uvádza 360-stupňovú ručnú kameru IQUI v tvare väčšieho pera
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 9. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Už v marci sme sa dozvedeli, že spoločnosť Ricoh presunula divíziu svojich 360-stupňových kamier Theta pod vlastnú novú firmu s názvom Vecnos. Tá teraz pripravuje uvedenie svojho prvého produktu – 360-stupňovú ručnú kameru s názvom IQUI.

Nové zariadenie v podobe väčšieho pera je navrhnuté pre snímanie 360-stupňových fotografií a videí priamo z ruky. Používa sa spolu so sprievodnou mobilnou aplikáciou IQUISPIN pre operačné systémy Android a iOS. Aplikácia ju užitočná k tomu, aby previedla 360-stupňový statický obrázok na krátky krátky videoklip vo formáte MP4 s relatívne malou veľkosťou súboru. To uľahčuje jeho zdieľanie na sociálnych sieťach, cez email alebo dokonca ako prílohu v textovej správe. Ešte pred samotným zdieľaním môže používateľ týmto videám pridať celý rad kreatívnych efektov.

360-stupňová ručná kamera Vecnos IQUI.

Od 1. októbra bude v aplikácii k dispozícii aj nová funkcia filtra, ktorá používateľom umožní vyladiť farby, jas, kontrast a ďalšie veci. A hoci je aplikácia otvorená aj pre ľudí, ktorí nemajú kameru IQUI, tí, ktorí ju majú, dostanú exkluzívne funkcie a možnosť odstrániť zo zachyteného obsahu vložený vodoznak IQUISPIN.

Ručná kamera IQUI dokáže snímať videá s obmedzením na 30 sekúnd na jedno video, ako aj statické snímky. Rozlíšenie videa je 3 840 x 1 920 pri 30 snímkach za sekundu. Citlivosť na svetlo je v rozsahu len ISO 100 - 1 600, takže snímanie po zotmení môže byť problematické. Integrovaná lítium-iónová batéria s kapacitou 720 mAh by mala na jedno nabitie vydržať približne sto statických fotografií alebo 30 minút nakrúcania videa. Nabíja sa prostredníctvom USB-C. Okrem mikrofónu sú v kamere tiež integrované bezdrôtové technológie Wi-Fi 802.11n a Bluetooth 4.2.

360-stupňová ručná kamera Vecnos IQUI.

Ovládanie kamery sa zdá byť celkom priamočiare. K dispozícii je tlačidlo napájania, spúšť a tlačidlo režimu na výber statických snímok alebo nakrúcania videa. Kamera IQUI je vybavená patentovaným rozložením štyroch objektívov, ktoré obsahuje tri bočné objektívy a jeden horná objektív. Kamera je bezdrôtovo pripojená cez Wi-Fi k smartfónu so sprievodnou mobilnou aplikáciou a bude automaticky prenášať fotografie a videá po ich nasnímaní na účely ich úprav, bezpečného uloženia alebo zdieľania. Kapacita vnútorného úložiska je 14,4 GB.

Nová 360-stupňová ručná kamera Vecnos IQUI má dĺžku 139,7 milimetra a váži len 60 gramov. Jej predaj sa začne od 1. Októbra. Cena bola stanovená na 299 dolárov, pričom sa bude dodávať s USB-C káblom, stojanom a mäkkým puzdrom na prenášanie. V novembri bude nasledovať nabíjacie puzdro za ďalších 98 dolárov.

360-stupňová ručná kamera Vecnos IQUI.