Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Micro LED displej od LG nastavuje nový štandard komerčných displejov

Micro LED displej od LG nastavuje nový štandard komerčných displejov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 9. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Tento týždeň uvádza LG na kľúčové trhy v Severnej a Južnej Amerike, Európe, Ázii a Strednom východe nové riešenie komerčných Micro LED displejov LG MAGNIT. Toto riešenie poskytuje bezprecedentnú kvalitu obrazu a spoľahlivosť vďaka technológii displeja so špeciálnou čiernou vrstvou vyvinutou v LG (LG Black Coating) a taktiež vďaka jednoduchej modulárnej inštalácii.

Ďalším krokom vo vývoji technológie komerčných displejov je Micro LED, kde je priamo základná doska osadená mikroLED diódami. LG MAGNIT tak dosahuje ostrejšieho obrazu, vyššieho kontrastu a širších pozorovacích uhlov. Nová vrstva (Black Coating) vyvinutá v LG je aplikovaná na prednú stranu displejov a pomáha s vylepšením kontrastu a presnosti farieb a zároveň chráni LED pixely pred vlhkosťou, prachom a ďalšími externými vplyvmi. Táto vrstva taktiež minimalizuje odlesky a uľahčuje čistenie odtlačkov prstov a ďalších nepríjemných nečistôt.

Všestranný LG MAGNIT je ideálny pre náročných zákazníkov, ktorí hľadajú riešenie displeja s veľkosťou 163 palcov (414 cm) v rozlíšení 4K pre sledovanie filmov, seriálov a športových prenosov. Platforma LG WebOS využitá v displeji pre jednoduchú navigáciu a rýchlu správu mnohých užitočných funkcií a nastavení. Vynikajúca kvalita obrazu je ďalej podporená obrazovým procesorom α (Alpha) s umelou inteligenciou, ktorý využívajú aj ďalšie špičkové televízory LG. Jeho hlavnou funkciou je inteligentná analýza zdrojového signálu a automatická optimalizácia vizuálneho výstupu v reálnom čase.

LG MAGNIT

Jednoduchá inštalácia a nastavenie

 

Okrem skvelého obrazu sú výhodou LG MAGNIT taktiež jednoduchá inštalácia a nastavenie. Každý kabinet Micro LED má rozmery 600 mm x 337,5 mm x 44,9 mm a spojuje sa s ďalšími kabinetmi priamo bez použitia káblov, takže pri montáži možno takmer kdekoľvek veľmi ľahko vytvoriť ľubovoľne veľkú zobrazovaciu plochu.

Vďaka špeciálnemu LG konektoru sú obrazové dáta medzi kabinetmi ľahko a rýchle prenášané bezdrôtovo. Napájanie je potom riešené integrovanými konektormi po stranách jednotlivých kabinetov. Táto koncepcia redukuje časovú náročnosť inštalácie káblového prepojenia celej konštrukcie. Stačí len niekoľko káblov na zadnej strane displeja k pripojeniu systémového kontroléru a napájacieho zdroja.

„Predstavenie noviniek v oblasti komerčných LED displejov je pre nás vždy zaujímavou udalosťou a nie inak tomu je aj v prípade radu LG MAGNIT,“ povedal Paik Ki-mun, vedúci divízie komerčných a informačných displejov v LG Electronics Business Solutions Company. „Kombinácia výnimočnej kvality obrazu, rozšíriteľnosti a pohodlného zostavenia robí z LG MAGNIT vhodné riešenie digitálnych komerčných LED displejov pre mnoho rôznych komerčných a verejných priestorov, vrátane výstavísk, korporátnych a hotelových lobby, luxusných butikov, prenosových štúdií, riadiacich miestností, výstavných sál a múzeí .“

LG MAGNIT

(Zdroj: Tlačová správa LG)